Κέρκυρα: Πολιτική προστασία και μαθητικές μεταφορές στο Π. Σ.

Κέρκυρα: Πολιτική προστασία και μαθητικές μεταφορές στο Π. Σ.

Τα θέματα της πολιτικής προστασίας και της μεταφοράς των μαθητών συζήτησε κατά κύριο λόγο το Περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Κυριακής.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της πολιτικής προστασίας η αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη έκανε τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν και πυρκαγιές και πλημμύρες και άλλα προβλήματα αλλά με ιδιώτες και χωρίς υποδομές από την ίδια την υπηρεσία της αντιπεριφερειας Κέρκυρας. Η ίδια τόνισε ότι δεν παρέλαβε ούτε ένα μηχάνημα.
Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι πράγματι δεν υπάρχουν μηχανήματα και άλλα εργαλεία στις Περιφερειακές υπηρεσίες και για το λόγο αυτό έχει ήδη εντάξει ένα μεγάλο πρόγραμμα προμηθειών στο ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό όχι μόνο των αντιπεριφερειών αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως η πυροσβεστική.
Ο Σπύρος Σπύρου από την πλευρά του τονίζει ότι υπάρχουν τόσες πολλές παθογένειες που οδηγούν πολλές φορές σε απαράδεκτες καταστάσεις. Για παράδειγμα είπε ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές για την τροφοδοσία των μεταναστών που είχαν ναυαγίσει και φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα εδώ και χρόνια. Και ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για την πληρωμή τους.
Η κα Μπαλού τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι προφανείς οι πολιτικές που δεν θέλουν την πολιτική προστασία ισχυρή διότι στην πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης κυριαρχεί η λογική κόστους οφέλους.

Στο θέμα της μεταφοράς μαθητών είχε ενδιαφέρον ο απολογισμός της αντιπεριφερειάρχη Μελίτας Ανδριώτη η οποία περιέγραψε τις δυσκολίες για την κάλυψη των αναγκών για περισσότερους από 6χιλιάδες μαθητές στην Κέρκυρα. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το γεγονός ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις των αναδόχων του μεταφορικού έργου και η αντιπεριφέρεια από πέρισυ ήδη κινείται με παρατάσεις αυτών. Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή αρχή έχει αποφασίσει να προκηρύξει ένα μεγάλο διαγωνισμό για τα έτη 2020 και 2021 ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο διαγωνισμός θα έχει κόστος περίπου 5 εκ ευρώ.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΜΑΡΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oXKjjb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη