Στέφανος Σταμέλλος: Φίλες και φίλοι ουτοπιστές! των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών αρχών!!


Φίλες και φίλοι ουτοπιστές! των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών αρχών!!

(Με πιάνει ώρες ώρες το σύνδρομο της α-τελούς παρουσίας ή της απουσίας)

Δεν μπόρεσε το καράβι να πιάσει λιμάνι. Το παρέσυρε η φουρτούνα. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μας επιτρέπει η συνείδησή μας και μπορεί ο καθένας! 

Αυτά συμβαίνουν όταν εμφανίζεται το σπέρμα της αμφιβολίας, όταν χάνεται η εμπιστοσύνη στις αξίες, που είχαμε δεσμευτεί να υπηρετήσουμε.

Προπαντός αποδείχτηκε ότι υποτιμήσαμε τον χρόνο και την πίεση του «χρόνιου» αντίπαλου, του συστήματος. Πόσοι από σας δεν ακούσατε και δεν ακούτε το «έξω από τον χορό καλά τραγούδια λέτε. Ελάτε να διοικήσετε να δούμε πώς θα τα κάνετε». Με λίγα λόγια: να συμβαίνουν τόσα εντός των τειχών της εξουσίας, κι εσύ να λείπεις. Να λείπεις μέσα στο γυάλινο κόσμο της ουτοπίας σου. 

Ως πότε θα το παίζεις «αλογόμυγα» …

Από την άλλη: εμείς και κανένας άλλος! Εμείς είμαστε οι καλύτεροι, οι ηθικοί, οι αλώβητοι. Μου βγαίνει, παραφράζοντας τον Λένιν, το: “Ο ναρκισσισμός, το τελευταίο στάδιο του ουτοπισμού”

Αποδείχτηκε ότι δεν μπορείς να κάνεις συνταγές για τις αυτοδιοικητικές «κουζίνες» του συστήματος.

Φάνηκε ότι μπορούν να τίθενται στην ημερήσια διάταξη μόνο αυτά που μπορεί να γίνουν πράξη στη σημερινή πραγματικότητα και βολεύουν τη συστημική συγκυρία. 

Κανείς δεν θα χαθεί, τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν χάνεται, απλά η πραγματικότητα μας διαψεύδει και μας ταλαιπωρεί.

Ναι, μα γι' αυτό είναι η ουτοπία…

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη