Οι Ιδανικές Γραμμές του Γιάννη Λασηθιωτάκη

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζειτην ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη  «ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ». Η έκθεση διαρκεί από την 1η ως τις 30 Νοεμβρίου και αποτελεί μέρος και συνέχεια της ενότητας με τίτλο Ιδανικές γραμμές που παρουσιάστηκε στη γκαλερί  ΔΛ το Νοέμβριο του 2018. Είναι το θεμελιακό κομμάτι της διερεύνησης της αφαιρετικής γλώσσας και των δυνατοτήτων της όπως αυτή άρχισε να με απασχολεί πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

2019, χωρίς τίτλο,τέμπερα σε χαρτί, 42 x 29,7εκ

Τα έργα μικρών διαστάσεων σε χαρτί που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση είναι προσωπικές σημειώσεις, ιδέες, σκέψεις, με σκοπό να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την δημιουργία ενοτήτων, που πολλές φορές μετατρέπονται σε έργα μεγάλων διαστάσεων. Τα κριτήρια αυτών των επιλογών ποικίλουν και στις μεγάλες διαστάσεις αυτά τα έργα μετασχηματίζονται ακολουθώντας τις ανάγκες των υλικών, της κλίμακας, της χειρονομίας κλπ. Γι’ αυτό είναι μοναδικά. Οι μικρές αυτές «τέμπερες» προσφέρουν την δυνατότητα πειραματισμού, αυθορμητισμό και ελευθερία. Είναι οπτικά ερεθίσματα όπου μέσα τους διαφαίνεται η πορεία της δουλειάς καθώς ξεδιπλώνονται σαν πυρήνες δημιουργικής εκρηκτικότητας.
Γιάννης Λασηθιωτάκης,  Σεπτέμβριος 2019 

2019, χωρίς τίτλο,τέμπερα σε χαρτί, 29,7 x 21εκ

Event Information
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα
Εγκαίνια Έκθεσης:  Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 1 – 30 Νοεμβρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας:  Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 16.00 Δευτέρα κλειστά

The post  Οι Ιδανικές Γραμμές του Γιάννη Λασηθιωτάκη appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/35m2Ki7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη