Το μικρότερο μοντέλο τρένου στον κόσμο στο Ρέθυμνο

Το μικρότερο μοντέλο τρένου στον κόσμο στο Ρέθυμνο

Την ευκαιρία να θαυμάσουν το μικρότερο τρένο στον κόσμο, δημιουργημένο στην κλίμακα Ζ, από τον Μιχάηλ Βαρδάκη θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι επισκεφθούν την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «είναι γνωστή πλέον η ανταπόκριση που έχει η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου στους μικρούς και στους μεγάλους φίλους της. Σε αυτούς τους φίλους συναριθμούνται και οι αδελφές Ελένη και Μαρία Γαβρά γέννημα θρέμμα Ρεθυμνιώτισσες, με καταγωγή των γονέων τους από τους Αποστόλους και το Νευς Αμάρι Ρεθύμνου. Ο σύζυγος της πρώτης, αείμνηστος Μιχάλης Βαρδάνης είχε ως χόμπι του τον μοντελισμό, την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων, συνήθως αυτοκινήτων, αεροπλάνων, τρένων, σε μικρογραφία. Κυρίως τον ενδιέφερε ο τρενομοντελισμός. Αυτό το μεράκι τον αξίωσε να κατασκευάσει τη μικρότερη κλίμακα τρένου στον κόσμο, την κλίμακα Ζ, που χωράει σε μια χούφτα!
Ο Μιχαήλ Βαρδάνης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με έμπνευση, πολύ δημιουργικός και δοτικός. Τα έδινε όλα σε όλους! Η μοναδικότητά του και η αγάπη του για τη ζωή του έδωσαν το θάρρος και τη δύναμη να διαψεύσει όλους τους γιατρούς και να νικήσει τον καρκίνο, όταν του άφηναν ένα μικρό περιθώριο, μόλις 6 εβδομάδων.Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου σας προσκαλούν στην υποδοχή και επίδειξη αυτού του εντυπωσιακού έργου «τρενομοντελισμού», που θα γίνει στον χώρο της, σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00»

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2IU8lTe
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη