Ερντογάν: Η Τουρκία διαπραγματεύεται και τρίτο γεωτρύπανο

Ερντογάν: Η Τουρκία διαπραγματεύεται και τρίτο γεωτρύπανο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του, δήλωσε ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται να αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο.

Σύμφωνα με το philenews, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις εργασίες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

««Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο "Φατίχ" κατέβηκε κάτω από τα 4.000 μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «το "Γιαβούζ" το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο "Ορούτς Ρέις" ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Ο Ερντογάν είπε ότι συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα.

«Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2nolpJ4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.