Και η Λήμνος συμμετέχει στην παναιγαιακή ημέρα δράσεις για την υγεία και το προσφυγικό

Και η Λήμνος συμμετέχει στην παναιγαιακή ημέρα δράσεις για την υγεία και το προσφυγικό

Ανταποκρινόμενη η Λήμνος στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου Σάμου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 15ης Οκτωβρίου για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και αλληλεγγύη και απεγκλωβισμό για τους πρόσφυγες , διοργανώνει συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο προαύλιο του νοσοκομείου της Λήμνου. Διοργανώνουν το Νομαρχιακό τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου .  Το Νομαρχιακό τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ.και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λήμνου, την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, από τις 12:00–15:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, συμμετέχουμε στην Παναιγαιακή Κοινή Ημέρα Δράσης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 για την Υγεία-Πρόνοια και το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα της Λήμνου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου στις 12.30 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση καλύπτονται με 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ

· Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

· Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού αλλά και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

· Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου.

· Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί νεφρολόγος και οφθαλμίατρος.

· Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.

· Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

· Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.

· Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).

· Στελέχωση του πολυιατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

· Ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠΑ (ως κέντρο εξετάσεων) στη Λήμνο. Άρση των εμποδίων για να λαμβάνουν το επίδομα τα άτομα με αναπηρία. Αύξηση και όχι μείωση των επιδομάτων αναπηρίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

· Να κλείσουν οι "Μόριες" Κέντρα κράτησης – hotspot, που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Έβρο. Να μην δημιουργηθούν νέες.

· Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα.

· Όχι στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά

· Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

· Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σ αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

· Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

· Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.

· Όχι στην κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου.

· Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές.

· Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης.

· Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

Δυναμώνουμε την κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

 

The post Και η Λήμνος συμμετέχει στην παναιγαιακή ημέρα δράσεις για την υγεία και το προσφυγικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/313Q3VL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη