Παναγιώτης Ιακωβής: Οι σκέψεις ενός Κεντρώου για το Μεταναστευτικό


Οι σκέψεις ενός Κεντρώου για το Μεταναστευτικό
______________________

Δεν είμαι Ειδικός σε ζητήματα Μετανάστευσης ή Προσφυγικά. Αλλά θα ήθελα να μου επιτραπεί να πω τη γνώμη μου για το θέμα, μιας και η άποψη του Φιλελεύθερου Ριζοσπαστικού Κέντρου, χάνεται μέσα στις κραυγές των άκρων.

Κατά τη γνώμη μου οι Πρόσφυγες είναι πρόσωπα Ιερά. Ικέτες. Ειδικώς στα Γυναικόπαιδα, οφείλουμε να επιδείξουμε ιδιαίτερη αγάπη, ευαισθησία και ανοχή όπως απαιτεί η Ελληνική παράδοση, θρησκεία και πολιτισμός. Τα παιδιά, να πάνε Σχολείο και να πρασχεθεί κάθε δυνατή ανθρωπιστική και κοινωνική βοήθεια.

Η Μεταναστευτική Πολιτική ενός οργανωμένου Κράτους, όμως, είναι διάφορη της Προσφυγικής Πολιτικής. Το κάθε Κράτος έχει δικαίωμα να αποδέχεται Μετανάστες σε αριθμούς που δύναται. Επίσης, κάθε Κράτος έχει υποχρέωση προς τους Πολίτες του να μεριμνά για την ασφάλειά τους, ελέγχοντας με ευλάβεια τα Σύνορά του καθώς και τους διερχόμενους από αυτά. Όταν δεν το πράττει, δίνει βήμα δημαγωγίας σε ακροδεξιούς. Όταν επικρατεί ατιμωρησία και χάος, οι Πολίτες δεν κινούνται Αριστερά. Κινούνται ακραία Δεξιά. Καλό θα ήταν να γίνει κατανοητό αυτό από τους αγαπητούς φίλους εξ' αριστερών.

Συνεπώς, θα ήταν χρήσιμο να μην παρασυρόμαστε από τις ακραίες φωνές του κου Νταλάρα: "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του" ή φαιδρών τύπων που θεωρούν ότι τα Σύνορά μας πρέπει να είναι "ανοιχτά".

Επίσης, η ανθρωπιστική, Χριστιανική και πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας μας, θα ήταν χρήσιμο να μην αλλοιωθεί από τους αγροίκους που μας καλούν σε βίαιες δράσεις ενάντια σε δυστυχισμένος ανθρώπους. Όλοι από κάπου ήρθαμε. Δεν είμαστε προϊόν παρθενογένεσης σε έναν Τόπο.

Από το Blogger.