Στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του τέλους διαµονής

Στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του τέλους διαµονής

Ακόμη και την πλήρη κατάργηση του τέλους διαμονής εξετάζει η κυβέρνηση. 

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, «η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Ακόμα και η πλήρης κατάργησή του».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι ήδη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος «ώστε η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων», ενώ εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά καθώς «δόθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ», ενώ «σε αντιδιαστολή, ο ΕΟΤ φέτος, έπειτα από εντολή μου, έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας».

Ο κ. Θεοχάρης εκτιμά επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων και «τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση η οποία σημαίνει «σεβασμό στους θεσμούς, αλλά και σεβασμό στο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις», ενώ χαρακτηρίζει ως «πρόωρη» αλλά και «υπονομεύουσα τον ίδιο τον θεσμό» οποιαδήποτε συζήτηση, αυτή τη στιγμή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2LTYwXv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη