Στο κόκκινο η κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα

Photo: Eurokinissi

Την παραίτηση τριών μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας καταγγέλλει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί υποκριτικά τις έννοιες της θεσμικής συνέχειας και ανεξαρτησίας του κράτους.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει: «Στις 9.10.2019, τρία από τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, ο Γιώργος Ταβλάς, η Όλγα Χαρίτου και ο Γιώργιος Σταμπουλής, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους κατόπιν αιτήματος του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Τα τρία πρώην μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, κατά κοινή ομολογία, έφεραν σε πέρας μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή με επαγγελματισμό και αφοσίωση, διατηρώντας την ανεξαρτησία τους και κρατώντας ευαίσθητες ισορροπίες μεταξύ των θεσμών και των κατευθύνσεων που τους δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

Είναι προφανές ότι οι έννοιες της θεσμικής συνέχειας και ανεξαρτησίας του κράτους αποτελούν κενό γράμμα στη ρητορική της κυβέρνησης. Τουλάχιστον ας μην τις κρατούν υποκριτικά ως σημαία».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2q1Z0SG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.