Αεροδρόμιο Χίου: Εντός των ημερών τεύχη δημοπράτησης για την μετατόπιση παρλιακής οδού

Αεροδρόμιο Χίου: Εντός των ημερών τεύχη δημοπράτησης για την μετατόπιση παρλιακής οδού

Τη διαβεβαίωση πως προχωρά πολύ καλά η διαδικασία και τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα της σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις μελέτες του έργου της μετατόπισης της παραλιακής οδού της Λεωφόρου Ενώσεως, στο τμήμα που πρέπει να διαπλατυνθεί ο χώρος του αεροδρομίου, μετέφερε ο εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου ΑΝΟΔΟΣ που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.
«Προχωράμε πολύ καλά , είμαστε σε φάση της έγκρισης εντός των ημερών των οριστικών μελετών και της υποβολής των τευχών δημοπράτησης», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γαλερίδης. Εκπροσωπώντας παράλληλα τον Τεχνικό Σύμβουλο της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (που στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας Υπουργείου, Δήμου και Περιφέρειας που υπογράφτηκε τον Μάιο του 2018) σημείωσε ότι και στο υπουργείο που έχει αναλάβει το έργο εντός αεροδρομίου (που είναι το μεγαλύτερο σαν αντικείμενο και σαν προϋπολογισμός) είναι σε φάση ολοκλήρωσης.
«Πιθανότατα μέχρι τέλος της εβδομάδας να ανέβει και η μελέτη τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων στην πλατφόρμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ξεκινά έτσι η διαδικασία έγκρισής της, που θέλει ορισμένους μήνες μέχρι την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Στόχος είναι αρχές του 2020 να είμαστε έτοιμοι με όλα εγκεκριμένα, για ένταξη στο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο κ. Γαλερίδης.
«Δεν γίνεται άλλο να τραβήξει αυτό το θέμα, δεκαετίες όλη η Χίος να ασχολείται με τη βελτίωση του αεροδρομίου», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μοτζούρης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σχετικά με την επέκταση της οδού Ιωάννη Χρήστου, σημείωσε ότι προχωρά η διαδικασία μετά την έκπτωση του αναδόχου. Χρειάζεται όμως ένα διάστημα για να επαναδημοπρατηθεί ή να αναλάβει ο 2ος εργολάβος. «Πάντως η διαδικασία τρέχει τάχιστα, ώστε το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει νέος ανάδοχος», σημείωσε ο κ Κάρμαντζης.

The post Αεροδρόμιο Χίου: Εντός των ημερών τεύχη δημοπράτησης για την μετατόπιση παρλιακής οδού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nuBqwU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη