Ενώπιον της δικαιοσύνης η δασκάλα για το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση

Ενώπιον της δικαιοσύνης η δασκάλα για το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση

Στο πλευρό  της δασκάλας  που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα τάσσονται δεκάδες  σύλλογοι και Ομάδες γυναικών Σάμου μέλη της ΟΓΕ  εκφράζοντας  την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους  στην εκπαιδευτικό του σχολείου Άνω Βαθέως που δικάζεται επειδή μίλησε στους μαθητές για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο Βαθέος Σάμου κατέθεσε αγωγή  ζητώντας από την εκπαιδευτικό 50.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωσή του «με ύφος απαξιωτικό, υποτιμητικό και προσβλητικό τόνο είπε αυτολεξεί: "Ρατσιστές είστε εσείς, και θέλετε να κάνετε και τα παιδιά σας;"».

«Θεωρούν ότι τους απηύθυνα έναν ισχυρισμό ότι είναι ρατσιστές, τον οποίο αρνούμαι κατηγορηματικά», δηλώνει από την πλευρά της η δασκάλα, διευκρινίζοντας ότι όταν τα παιδιά εξέφρασαν φόβους ότι θα αρρωστήσουν επειδή θα ακουμπούσαν στα ίδια θρανία, τους μίλησε για αγάπη, ανθρωπιά και το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί σε στάση εργασίας αύριο Δευτέρα και εκφράζει τη συμπαράστασή στη δασκάλα που διώκεται μετά από τη μήνυση του Συλλόγου γονέων. 

«Τη Δευτέρα 21/10/2019 δικάζεται μια συνάδελφός μας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αδίκημά της ήταν ότι πίστευε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν θέση στο σχολείο, άσχετα από το χρώμα της επιδερμίδας τους, τη θρησκεία τους, την οικονομική κατάσταση των γονιών τους. Πίστευε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να υψώνουν τείχη ανάμεσά τους κι ότι μπορούν όλα μαζί να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Σάμου.

 

Σε ανακοίνωση τους  οι γυναικείοι Σύλλογοι αναφέρουν:

«Είναι αδιανόητο να βρεθούν δικαστές που θα καταδικάσουν εκπαιδευτικό επειδή διδάσκει τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να καλλιεργούνται από όλους και να αναδεικνύονται ως τη θωράκιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Καλούμε του γονείς να μετατρέψουν την δικαιολογημένη ανασφάλεια που νιώθουν  από την άσχημη κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργεί ο μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων, σε διεκδίκηση για να κλείσει το hotspot να μην ανοίξει άλλο στο νησί, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία με την ΕΕ, να πάνε οι άνθρωποι αυτοί στον προορισμό που θέλουν. 

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα, ανεξαιρέτως, τα παιδιά, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και πολέμους.

Γινόμαστε ασπίδα προστασίας σε όσους διώκονται στον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες.

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της αναπληρώτριας δασκάλας η οποία δεν είναι μόνη σε αυτόν τον κοινό αγώνα.

 

The post Ενώπιον της δικαιοσύνης η δασκάλα για το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2BtvCav
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη