Ιωάννης Σαρακιώτης: Την Κυριακή ήρθαμε σε επαφή με τη σύγχρονη Ιστορία της Λαμίας


Την Κυριακή ήρθαμε σε επαφή με τη σύγχρονη Ιστορία της Λαμίας. Στο πλαίσιο ενός περιπάτου για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση της πόλης.

Μία ιστορία που όπως η σημερινή Ιταλία (σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της), οφείλουν και άλλες Χώρες να σέβονται. Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Λαμίας και λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας απέρριψε την Ελληνική ρηματική διακοίνωση σχετικά με τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, ισχυριζόμενη ότι το θέμα έχει οριστικά ρυθμιστεί.

Η εξέλιξη αυτή, απαιτεί νηφάλια και ταυτόχρονα αποφασιστική αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία στη βάση του συνόλου των στοιχείων, δηλαδή του πλήρους κειμένου της Γερμανικής ρηματικής διακοίνωσης, οφείλει να τοποθετηθεί.

Αναμένουμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη του μείζονος αυτού εθνικού ζητήματος, επιμένοντας μέχρι την αίσια τελική έκβαση του.








Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη