Λαμία: Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού με τους Δημάρχους στην Π.Ε. Φθιώτιδας


Με τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και των Δημάρχων της Π.Ε. Φθιώτιδας, ολοκληρώθηκε σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2019, στη Λαμία, ο κύκλος των παραγωγικών συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στη σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης και οι Δήμαρχοι Λαμιέων κ. Θύμιος Καραϊσκος, Αμφίκλειας – Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή, Δομοκού κ. Μπάμπης Λιόλιος,  Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης, Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές, Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής και Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συζήτησε με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας  για θέματα έργων, δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, με έμφαση τους τομείς της αγροτικής πολιτικής, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού.  

Σε επί μέρους θέματα, αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ και η πορεία υλοποίησης των λιμενικών και οδικών υποδομών του νομού.

Ακόμη, συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη  σιδηροδρομική διασύνδεση περιοχών της Φθιώτιδας.

Όσον αφορά στο θέμα του προσφυγικού, ο κ. Φάνης Σπανός επανέλαβε τον ενεργό εποπτικό ρόλο που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα όρια και τις ρήτρες που έχουν τεθεί ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για τον ομαλό ερχομό και την ακόμη πιο ομαλή εγκατάσταση και διαμονή αυτών των ανθρώπων στις τοπικές μας κοινωνίες. Παράλληλα συζήτησαν τα θέματα της αστυνόμευσης, της καθαριότητας, της εκπαίδευσης και βέβαια της πληθυσμιακής αναλογικότητας.   

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώσαμε σήμερα τον κύκλο των συναντήσεών μας με τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας πάνω στις βάσεις της συνεργασίας μας σε θέματα υποδομών και έργων για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών μας. Όπως και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ο διάλογός μας υπήρξε ουσιαστικός και ιδιαίτερα παραγωγικός, μιλήσαμε για τις προτάσεις που ήδη έχουν μπει σε φάση υλοποίησης καθώς και για τα επόμενα έργα που βρίσκονται στο στάδιο σχεδιασμού σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην τους ευχαριστήσω για το σημερινό κύκλο της συζήτησής μας, η οποία ασφαλώς δεν σταματάει εδώ αλλά θα συνεχιστεί με την ίδια θετική διάθεση απ` όλους μας καθ` όλη την αυτοδιοικητική περίοδο που έχουμε μπροστά μας». Και συνέχισε: 

«Μάλιστα, συμφωνήσαμε αυτές τις συναντήσεις να τις κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παρακολουθούμε την πορεία των δράσεών μας και να είμαστε ωφέλιμοι στους πολίτες, στους οποίους όλοι εν τέλει  αναφερόμαστε».
Από το Blogger.