Νίκος Ηλιόπουλος: Σε μια εποχή που η υλιστική επιστήμη θρέφει με αλαζονική μανία την πεποίθηση πως μπορεί να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τα πάντα...


Σε μια εποχή που η υλιστική επιστήμη θρέφει με αλαζονική μανία την πεποίθηση πως μπορεί να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τα πάντα (κι όσα ακόμη δεν μπορεί θαρρεί πως είναι θέμα χρόνου!), θα έλεγα πως είναι μακάριοι κι ευδαίμονες όσοι παραμένουν πεισματικά θιασώτες και ταξιδευτές τ' ανερμήνευτου..!

Στην ίδια εποχή, κάθε ιερό και μυθώδες τείνει να αφανιστεί μέσα σε έναν ατέρμονο κύκλο αποχρωματισμού της ζωής, μιας ζωής εμβαπτισμένης στ' άχρωμα κι αποστειρωμένα νερά του άκρατου ορθολογισμού.

Ευτυχείς κι αυτάρκεις, λοιπόν, όσοι υποστηρικτές φανατικοί τ' Ονείρου και της Μεταφυσικής του Πνεύματος, ενάντια στην αποπνευματοποίηση κι αποϊεροποίηση του κόσμου και της ζωής. Ενός κόσμου, που έμαθε να πορεύεται με τα Ορατά κι Αόρατα χιλιετίες τώρα...

Μακάριοι οι αναζητητές των αοράτων˙ όλων εκείνων, των άγνωστων κι ανώτερων Κόσμων, που μόνο η παιδική φαντασία εγγίζει ενίοτε αχρόνως, με μοναδική ικανή συνθήκη φανέρωσης την Πίστη στην ύπαρξή τους..!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη