Brexit: Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων

Brexit: Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων

Mέρα της κρίσης η σημερινή στη Βρετανία, που αποκαλείται και «Σούπερ Σάββατο», καθώς ο πρωθυπουργός καταθέτει προς ψήφιση τη συμφωνία για το Brexit που κατάφερε να πετύχει τελευταία στιγμή με την ΕΕ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι πως η Βουλή των Κοινοτήτων συνεδριάζει εκτάκτως Σάββατο για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο των Φόκλαντς το 1992, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές θα κάνουν πορεία προς το Κοινοβούλιο ζητώντας διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζει τη συμφωνία ως την τελευταία ευκαιρία για τη διασφάλιση ενός τακτικού Brexit, ενώ παρόλο που είναι υποχρεωμένος από το νόμο να επιδιώξει την αναβολή του για 3 μήνες εάν η συμφωνία απορριφθεί, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να εξήγησε το πώς θα συμβεί αυτό.

Η συμφωνία για να ισχύσει πρέπει να ξεπεράσει το αδιέξοδο της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας που έχει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος πως θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 320 ψήφους σε σύνολο 650 βουλευτών

Με τους Ενωτικούς της Β/ Ιρλανδίας να επιμένουν στην καταψήφιση η κυβέρνηση θα χρειαστεί μία σοβαρή διαρροή από το Εργατικό κόμμα ώστε να υπερψηφιστεί η συμφωνία.

Πηγή: Α' Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2VVecNc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη