Εκκαθαριστικά συντάξεων: Ενστάσεις από τους συνταξιούχους στην ειδική πλατφόρμα στο efka.gov.gr - Πότε ξεκινούν

Εκκαθαριστικά συντάξεων: Ενστάσεις από τους συνταξιούχους στην ειδική πλατφόρμα στο efka.gov.gr - Πότε ξεκινούν

Ειδική πλατφόρμα στο efka.gov.gr θα αναρτηθεί απο τις 15 Οκτωβρίου για να μπορέσουν οι συνταξιούχοι που θα δουν από σήμερα τα εκκαθαριστικά τους να κάνουν ενστάσεις για τα ποσά της σύνταξης που παίρνουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας για την περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος επιθυμήσει να υποβάλει αίτημα ή ένσταση στα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα, έχει προβλεφθεί η λειτουργία, από 15 Οκτωβρίου, σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο δικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συντάξεων όλων των μηνών για 1.709.707 οριστικές κύριες συντάξεις.

Τα ενημερωτικά σημειώματα απεικονίζουν τα πληρωτέα ποσά των συντάξεων όπως προέκυψαν από 1/1/2019 με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016 και η ανάρτηση τους ικανοποιεί εκτός των άλλων και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων η ανάρτηση των ανωτέρω σημειωμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ σταδιακά ως εξής:

- Σήμερα στις 17:00 ενημερωτικά θα αναρτηθούν σημειώματα συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρώην ΝΑΤ,

- Αύριο στις 17:00 θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα πρώην ΙΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτό ταμεία.

Η πρόσβαση των συνταξιούχων στα ενημερωτικά σημειώματα θα γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες προς Συνταξιούχους, επιλογή πληρωμές, εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος, ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων από 1/1/2019, Είσοδος στην Υπηρεσία) με χρήση των προσωπικών κωδικών ΤΑΧΙS. Σημειώνεται ότι το ανωτέρω πλήθος ενημερωτικών σημειωμάτων αφορά συντάξεις προ της 13/5/2016 με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

- 256.137 συντάξεις, για τις οποίες δεν κατέστη δυνατός ο προβλεπόμενος από το νόμο 4387/16 επανυπολογισμός λόγω έλλειψης μηχανογραφικών δεδομένων,

- 81.154 συντάξεις για τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία της σώρευσης καθώς και ειδικές κατηγορίες (πχ. δικαιούχους παραπληγικού επιδόματος) για τις οποίες θα ακολουθήσει η ανάρτηση ενημερωτικού σημειώματος μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα αναρτηθούν και τα ενημερωτικά σημειώματα για τις προσωρινές συντάξεις και τις 107.160 συντάξεις με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη δημοσίευση του Ν. 4387/2016.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι "σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναρτήσουμε τα εκκαθαριστικά σημειώματα για 1.709.707 συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2019 με εξαίρεση 256.137 συντάξεις για τις οποίες δεν έχει γίνει ο επαναυπολογισμός ενώ μέχρι 21 Νοεμβρίου σταδιακά θα αναρτηθούν και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά για τις συντάξεις των μηνών Φεβρουαρίου εώς και Νοεμβρίου".



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/2o9Tmgq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη