Eurogroup: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις συζητήσεις του Χ. Σταϊκούρα

Eurogroup: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις συζητήσεις του Χ. Σταϊκούρα

Το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020, που εξακολουθεί να χωρίζει την ελληνική πλευρά με τους δανειστές θα είναι ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν στη βάση του προσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο φέρνει φορολογικές ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ και αντίστοιχα δημοσιονομικά ισοδύναμα 1,231 δισ. ευρώ, τα οποία αντισταθμίζουν αυτό το κόστος.

Το προσχέδιο θα σταλεί την επόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να περάσει από την διαδικασία εξέτασης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ο κ. Σταικούρας θα έχει πάντως στις αποσκευές του, την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε η επενδυτική κοινότητα στην ελληνική οικονομία, στη χθεσινή-επιτυχημένη από κάθε άποψη- επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου του περασμένου Μαρτίου.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έκανε την τέταρτη φετινή έξοδό του στις αγορές και ειδικά στη χθεσινή έκδοση πέτυχε: χαμηλή απόδοση, μεγάλο όγκο προσφορών και υψηλή συμμετοχή θεσμικών επενδυτών.

Aύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και τον Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Pascal Donohoe.
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων του  Eurogroup και του Ecofin, o κύριος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Dr. Werner Hoyer.
Ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπου θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Klaus Regling.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ , υπ. Οικονομικών

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nz9KqW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη