Θέατρο Faust – Οι παραστάσεις της σεζόν

Θέατρο Faust – Οι παραστάσεις της σεζόν

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Θεάτρου Faust για το πρώτο μισό της σεζόν 2019-2020, με σειρά παραστάσεων που απευθύνονται σε ευρύ κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • «Γράμματα στη Νόρα» 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Τζέιμς Τζόις συναντά τη Νόρα Μπάρνακλ και η ερωτική τους ιστορία αναβιώνει επί σκηνής. Οι επιστολές του Τζόις αποκαλύπτουν με απόλυτη φυσικότητα τη γελοία, προκλητική, παραληρηματική κι εξουθενωτική διαδικασία του έρωτα. Άλλοτε λυρικές και ποιητικές, γεμάτες τρυφερότητα και στοργή, και άλλοτε προκλητικές και χυδαίες. Η παράσταση φωτογραφίζει έναν κοινά αποδεκτό τόπο παράνοιας όπου κάθε ερωτευμένος βιώνει μέσα του. Μια πάλη άνευ όρων και άνευ ορίων. Ένας αγώνας για να παραμείνει ο έρωτας στην ύψιστη μορφή του.

"Σε έχω σοκάρει με τις βρομιές που σου έγραψα. Ίσως να σκέφτεσαι πως η αγάπη μου είναι κάτι βρόμικο. Είναι, αγαπημένη μου, ορισμένες στιγμές." Ο πλούτος των συναισθημάτων του συγγραφέα μέσα από την προκλητική γραφή του, πέρα από σεμνοτυφίες και προκαταλήψεις μας προκαλεί να σταθούμε απέναντι στον έρωτα τελείως γυμνοί και να βυθιστούμε στα πιο βαθιά, σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια του εαυτού μας. «Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει μέσα μου μια δόση τρέλας ή μήπως είναι η τρέλα του έρωτα;"( 30 Αυγούστου 1909)

Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Φλουρή

Παίζουν: Πηνελόπη Φλουρή, Απόστολος Λαγαρίας

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (έως 12/11)

Διάρκεια: 60 '

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)

  • «Πάρκινγκ» (Μονόλογος) 

Λίγα λόγια για το έργο:

Γκρίζο, μουντό πάρκινγκ, σε μια γκρίζα, μουντή πόλη. Μοναξιά μοναχικότητα και χάος. Ανοίγει την πόρτα φεύγει. Δεν ξέρει πού πάει. Ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Ένα κύμα δυνατό, μια αποκάλυψη, μια τύχη πρωτοφανής. Ένας άλλος κόσμος. Ιδανικός. Το κύμα δε σταματάει. Το ταξίδι δεν τελειώνει. Γκρίζο, μουντό πάρκινγκ, σε μια γκρίζα, μουντή πόλη. Ανοίγει την πόρτα φεύγει. Οδύσσεια δευτέρα και μεγάλη.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ταταύλαλης

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00 (έως 5/11)

Διάρκεια: 60 '

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 7 ευρώ (ανέργων)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου

  • «Ουρανός κατακόκκινος» (Μονόλογος) 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Σοφία Αποστόλου, γόνος μιας αστικής οικογένειας, καθηγήτρια γαλλικής στο Δημόσιο με ανώτερες σπουδές στη Φιλολογία, κάτοχος επίσης της αγγλικής και της ρωσικής, χήρα ενός ωραίου άντρα,  αλλά κομμουνιστή, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού, ζει πια απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι έγκλειστος ο άσχημος και αφελής γιος της.

Ένας μονόλογος με τις σκέψεις μιας  γυναίκας για τη ζωή, τις ελπίδες και τα όνειρα που διαψεύδονται μαζί με τις αξίες και τις ιδεολογίες της, με την ίδια να μπλέκεται μαζί με το παιδί της σε περίεργες «μπίζνες» εμπορίου κοριτσιών από χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Σκηνοθεσία: Σοφία Παπουτσόγλου

Παίζουν:  Σοφία Παπουτσόγλου

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21:00 (έως 7/11)

Διάρκεια: 50 '

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλεια)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου

  • «550»

Λίγα λόγια για το έργο:

Τι μπορεί να συμβεί αν αρχίσουμε να παρατηρούμε και να αποκωδικοποιούμε τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Τι μπορεί να συμβεί εάν δούμε πίσω από τις συμπεριφορές των διπλανών μας; Τι θα γίνει αν μπορέσουμε να μπούμε ελάχιστα στη θέση τους;

Ένα λεωφορείο,  το «550» (Π. Φάληρο-Κηφισιά), γίνεται το μέσο για να εκφράσει ο καθένας μας, αυτό που φέρει από το σπίτι του. Ενδοοικογενειακή βία, εθισμοί, ομοφοβία, ρατσισμός, σεξισμός, χονδροφοβία, σχολικός εκφοβισμός… όλα μπορούν να εμφανιστούν σε μία καθημερινή διαδρομή του «550». Μέσα από τις πιο κωμικές καταστάσεις μπορούμε να δούμε το μωσαϊκό της κοινωνίας μας.

Σκηνοθεσία:  Σταμάτης Πακάκης

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, Φαίη Βέβη, Αλέξανρος Ζουριδάκης, Ειρήνη Μελά, Σταμάτης Πακάκης, Φανή Παλιούρα, Βλάσης Πασιούδης, Βασίλης Φακανάς

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:30 (έως 18/12)

Διάρκεια: 80′

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες), 10 ευρώ (ομαδικό, 8 άτομα+), 8 ευρώ (10 θέσεις σε ειδική τιμή),

Κρατήσεις θέσεων: 210 3234095

  • «VITA BREVIS, ή «Η ζωή είναι σύντομη, κι εμείς ξέρουμε τόσα λίγα»

Λίγα λόγια για το έργο:

Η περφόρμανς είναι βασισμένη σε αποσπάσματα από την επιστολή της Φλόριας Αιμιλίας στον Αυρήλιο Αυγουστίνο όπως ήρθε στη δημοσιότητα από τον Jostein Gaarder. Το κείμενο της παράστασής μας, θα περιέχει μεταξύ άλλων και αποσπάσματα από τις Εξομολογήσεις του Αγίου Αυγουστίνου, την Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια, καθώς και αποσπάσματα από έργα των Κικέρωνα, Βιργίλιου, Πλάτωνα, Μπαρτ κ.ά.

Με αφετηρία το γράμμα της Φλόριας Αιμίλιας προς τον Αυρήλιο Αυγουστίνο – τον αργότερα Άγιο Αυγουστίνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – η περφόρμανς επιχειρεί να διερευνήσει τους μηχανισμούς της μνήμης. Πώς θυμάται ο ερωτευμένος; Είναι όλα κατασκευάσματα της ανάγκης του για έρωτα ή θα μπορούσαμε να πούμε πως κάποια γεγονότα είναι αντικειμενικά και αμετάβλητα; Πώς εκλογικεύει τον πόνο; Υπάρχουν, άραγε, στιγμές που όσα συνέβησαν στο παρελθόν τα κατανοεί και μπορεί να τα αποδεχτεί ή παλεύει συνεχώς να τα χωρέσει στο μυαλό του;  Καταφέρνει ποτέ ο ερωτευμένος να «χωρέσει» την απώλεια; Προσφέρει ποτέ η μνήμη γαλήνη;

Μέσα από ένα κείμενο προσωπικό, εξομολογητικό, φιλοσοφικό και άκρως ερωτικό, το πληγωμένο υποκείμενο, στην περίπτωσή μας η Γυναίκα, προσπαθεί να χαρτογραφήσει τη μνήμη της, συγκρίνοντας τις δύο μνήμες: αυτά που θυμάται να έχει βιώσει η ίδια, με αυτά που το αντικείμενο του πόθου της, στην περίπτωσή μας ο Άνδρας, παρουσιάζει (εξομολογείται) ότι έχουν γίνει.

Δυο πανομοιότυπα δωμάτια, σαν κελιά, καθρεφτίζονται το ένα με το άλλο.

Η ερωτευμένη φωνή έρχεται στο επίκεντρο, σκηνικά διχασμένη σε δύο γυναικεία σώματα, που άλλοτε αυτονομούνται και άλλοτε συγχρονίζονται, μάχονται, χορεύουν, εκδικούνται, σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να εκλογικεύσουν τα γεγονότα και τον πόνο. Θα λέγαμε πως η ηρωίδα μας, μέσα από τα δυο αυτά σώματα δίνει την ίδια μάχη, σαν σε διαφορετικές στιγμές, μέρες, χρόνια.  Από την άλλη, η φωνή του ερωτικού αντικειμένου –ψυχρή, ηχογραφημένη, σωματικά απούσα– καταλήγει να είναι τρομαχτικά παρούσα, βασανιστικά μονότονη και τελεσίδικη.

Σκηνοθεσία: Ανθή Σαββάκη

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου, Φαίη Βέβη, Αλέξανρος Ζουριδάκης, Ειρήνη Μελά, Σταμάτης Πακάκης, Φανή Παλιούρα, Βλάσης Πασιούδης, Βασίλης Φακανάς

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 (έως 17/12)

  • «Το Περίσσιο παιδί» 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Περίσσιο παιδί είναι μια θεατρική παραβολή για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Αφρικής, για τα όνειρα των χορτάτων και τα περίσσια παιδιά στον πάτο του καζανιού του κόσμου.

  • «Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ» 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το ταξίδι της ζωής μέσα από τα μάτια του μικρού Όσκαρ. Με την καθοδήγηση της θείας Ροζ ανακαλύπτει τα μυστικά του ανώτερου εαυτού του και βρίσκει απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής. Γεμάτος αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη, πίστη, φως και γαλήνη βρίσκει την λύτρωση και την ελπίδα.

«Κοίτα την κάθε μέρα σαν να 'ναι η πρώτη φορά.»

Το πιο τρυφερό, γλυκό, συγκινητικό έργο της σύγχρονης δραματουργίας, παντρεύει το γέλιο και το κλάμα, στο πιο γλυκό ταξίδι της ζωής.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης

Παίζουν: Αλεξάνδρα Λαδικού, Δημήτρης Γιώτης

Παραστάσεις: Σάββατο, 18:00 Κυριακή, 20:00 (για 20 παραστάσεις)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 3234095

Θέατρο Faust 

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Αθήνα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2P2cbOa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη