O Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Πάνος Φώσκολος υποδέχθηκε τη διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “Unlocking Memories”


Ο Οργανισμός @EUphoria διοργάνωσε τη διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “Unlocking Memories” μεταξύ 7 και 14 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος μας υποδέχθηκε φιλόξενα τους νέους και μέσω του Αντιδημάρχου Νέας Γενιάς εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία τους και τον σεβασμό και θαυμασμό που επέδειξαν στην ιστορικότητα της περιοχής και την φιλοξενία των κατοίκων της.

Οι συμμετέχοντες από Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μαρτυρικές εικόνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Επισκέφθηκαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, το μνημείο του Διστόμου και την μαρτυρική Υπάτη για να ενημερωθούν για τις τυφλές εκτελέσεις των κατοίκων της και τον εμπρησμό του χωριού από τους Ναζί το 1944.

Στόχος του Προγράμματος είναι οι νέοι να δουν με ποιους τρόπους οι κοινωνίες και οι λαοί αντιμετωπίζουν στις σύγχρονες μέρες την πραγματικότητα που έζησαν οι πρόγονοι τους, πως μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία υγιών διακρατικών σχέσεων στο σήμερα και πως μπορούν να προστατεύσουν την δημοκρατία και την ειρήνη στην Ευρώπη προς αποφυγή παρόμοιων φρικτών περιστατικών στο μέλλον.

Η ενημέρωση των νέων για όσα συνέβησαν στο παρελθόν λειτουργεί ως μέτρο ασφαλείας για τη μη επανάληψη αυτών στο μέλλον. Απόλυτη στόχευση του προγράμματος είναι η προάσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας, ώστε να μην επιστρέψουμε σε περιόδους αιματοχυσίας και τυφλής βίας εναντίον ομάδων πολιτών και αθώων ανθρώπων που προστάτευαν τις οικογένειες τους, τους συμπολίτες τους και τον τόπο τους.




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη