Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο της πόλης (pics)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο κέντρο της πόλης (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων "Η Συσπείρωση" συγκεντρώθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Οι συνταξιούχοι ζητούν "να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής και να ζήσουν με βάση τα δεδομένα του 21ου αιώνα"

Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να τους επιστρέψει τις αναδρομικές περικοπές και τα δώρα.

dimartyria2

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου "Η Συσπείρωση" ανέφερε σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση:

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας. Εμείς ταυτόχρονα διεκδικούμε τα αιτήματά μας, κάτι που είναι στις γενικές αποφάσεις του ΟΗΕ, γιατί πραγματικά διαπιστώσαμε την ανακολουθία του κράτους που λέει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχει η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ το 2015, που αναφέρει ότι κακώς κόπηκαν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας. Εμείς θέλουμε αυτά με πολιτική απόφαση".

dimartyria3

Πρόσθεσε επίσης πως τα μέλη του σωματείου θα λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία κατά του ΟΑΣΘ που θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου:

"Στις 19/10, θα συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία κατά του ΟΑΣΘ, γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Επίσης αύριο θα συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΣΕΕ και του ΕΚΘ", είπε.

Πηγή: thestivalvia Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/2msOh2a
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.