Θέατρο Επί Κολωνώ – To πρόγραμμα παραστάσεων για τη νέα σεζόν

Θέατρο Επί Κολωνώ – To πρόγραμμα παραστάσεων για τη νέα σεζόν

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Θεάτρου Επί Κολωνώ για τη σεζόν 2019-2020, που περιλαμβάνει σειρά ποικίλων θεατρικών παραστάσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρική Σκηνή

  • «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Υπόθεση

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ' τους Γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσιό του, που βρομάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Χριστίνα Μαριάνου, Χρήστος Κοντογεώργης

Παραστάσεις: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:30 (έως 19/1)

Διάρκεια: 100' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:                        

  • Καθημερινές: Κανονικό 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, 65+)
  • Σάββατο/Κυριακή/Αργίες: 17 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 15 ευρώ (65+)

 

  • «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο

Υπόθεση

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης…

Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, 65+)

 

  • «Η Βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα (μέσα Δεκεμβρίου 2019)

Υπόθεση

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του '90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μορίν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλαν, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, την Μορίν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία της Μορίν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Η μητέρα θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη μεταξύ τους σχέση υποκινούμενη ουσιαστικά από τον φόβο της μήπως η διαφυγή της κόρης της οδηγήσει την ίδια σε γηροκομείο. Η Μορίν δολοφονεί τη μητέρα της, που της ρήμαξε τη ζωή. Το τέλος του έργου τη βρίσκει μόνη και έρημη  στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας της να φοράει το πουλόβερ της: ουσιαστικά, να παίρνει τη θέση της.

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Παίζουν: Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής

 

Σκηνή Black Box

  • «Μαμά κι εγώ δεν σ' αγαπώ» της Μαργαρίτας Φρανέλη (Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, 21:30)

Υπόθεση

Οι σχέσεις μητέρας-κόρης ξετυλίγονται στον χρόνο καλύπτοντας τρεις διαφορετικές γενιές. Η προσπάθεια να φωτιστεί το σκοτεινό παρελθόν συχνά επισκιάζει το εύθραυστο παρόν. Πόσο μοιάζουμε με τους γονείς μας; Πώς θα αποφύγουμε τα λάθη τους; Πόσο μας ακολουθούν τα παιδικά τραύματα; Πώς να αγαπήσουμε τα παιδιά μας; Πώς να καταλάβουμε τους γονείς μας; Το αφήγημα της Μαργαρίτας Φρανέλη (Εκδόσεις Πατάκη, 2009) πραγματεύεται άλλοτε με λυτρωτικό χιούμορ κι άλλοτε με αγωνιώδη ενδοσκόπηση το ακανθώδες ζήτημα των ενδοοικογενειακών σχέσεων που αναζητά εντέλει τη λύση του μέσα στη θεατρική πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Παίζουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Θρασυβουλίδη

Παραστάσεις: Σάββατο 21:30, Κυριακή 18:30 (έως 8/12)

Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό),  8 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλειες)

 

  • «meta – ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ» 

Υπόθεση

Στο φαντασιακό κόσμο κάποιας πριγκιπικής αυλής, τίθεται το ερώτημα ανάμεσα σε έναν Πρίγκιπα και μία νεαρή Κόμισσα για το αν οι άντρες  ή οι γυναίκες έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα της απιστίας στον έρωτα.

Ο πρίγκιπας αποκαλύπτει  πως το ίδιο ερώτημα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον πατέρα του, ο οποίος αποφάσισε να λύσει την απορία του μέσω ενός πειράματος, με ζωντανά ανθρώπινα πλάσματα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, που από βρέφη ανατράφηκαν  χωριστά, δίχως να έχουν επαφή με άλλα όντα πέρα από δύο ορισμένους από τον ίδιο, υπηρέτες – παιδαγωγούς. Ο Πρίγκιπας αποφασίζει, λοιπόν, να ''βγάλει'' στον ''πραγματικό'' κόσμο αυτά τα τέσσερα παιδιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σχέσεις που θα αναπτύξουν μεταξύ τους, καθώς εκείνα θα απαντούν σε ένα ερώτημα που δεν τους έχει ποτέ τεθεί.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μπίμπης (πρίγκιπας), Μυρτώ Γκόνη (Ερμιάν), Αθηνά Τσιλύρα (Καρίζ – φωνή), Γιάννης Τσότσος (Μεσρού – φωνή), Νάστια Βραχάτη (Εγκλέ), Γιώργος Σπάνιας (Αζόρ), Ηρακλής Κωστάκης (Μεσρέν), Δήμητρα Τσόκανου (Αντίν)

Παραστάσεις: Σάββατο 19:00 και Κυριακή 21:30 (έως 30/11/2020)

Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικό), 8 ευρώ (ανέργων),5 ευρώ (ατέλειες)

 

  • «Ο εραστής» του Χάρολτν Πίντερ (Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, 21:30)

Υπόθεση

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ' ένα καλόγουστο σπίτι σε προάστιο. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού: τον πρωινό αποχαιρετισμό, την υποδοχή του άνδρα ύστερα απ' τη συνηθισμένη κουραστική μέρα στη δουλειά, το γεύμα, τη χαλαρή συζήτηση. Μερικές φορές την εβδομάδα, ύστερα από κανονισμένο ραντεβού, το σπίτι του ζευγαριού επισκέπτεται ο εραστής της γυναίκας.

Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον Εραστή (1963), καταγράφοντας την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ' την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Εκεί ζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων. Έχοντας από καιρό χάσει την προσωπική τους ταυτότητα και τη μεταξύ τους επαφή, φλυαρούν, θέλοντας να κρύψουν το εσωτερικό τους δράμα. Η ερωτική, όμως, απιστία θα αποκαλύψει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο τη βαθιά μοναξιά που τους συνδέει, αλλά και την απεγνωσμένη τους ανάγκη για κατανόηση και αληθινή επικοινωνία.

Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα

Παίζουν: Χρύσα Κοτταράκου, Κωνσταντίνος Παράσης

Παραστάσεις: Σάββατο 21:30 και Κυριακή 19:00 (έως 5/4)

Διάρκεια: 70' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)

 

  • «Αστικός Μύθος» του Γ.Ψ. (Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 21:30)

Υπόθεση

Στο εσωτερικό τριών ορόφων μιας μαγεμένης πολυκατοικίας παίζεται το «δράμα» του Γ.Ψ. Ένας μύθος γύρω απ' τη μετακόμιση αυτού του προσώπου με τα δυο αρχικά παίρνει διαστάσεις επικίνδυνης φαντασίωσης. Ο Μίκλος είναι ο αρχιτέκτων του Μύθου, αναλαμβάνει να πείσει τη γυναίκα του, τη γειτόνισσα του και τον επιστήθιο φίλο του για το τερατώδες αυτού του προσώπου, για το αποτρόπαιο της μετακόμισης του. Είναι αλήθεια ο Γ.Ψ. μια πραγματική απειλή ή απλώς σ' αυτή την πόλη θριαμβεύει το ψέμα;

Σκηνοθεσία: Αλκίνοος Δωρής

Παίζουν: Τρύφωνας Ζάχαρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Ιωάννα Αποστολοπούλου, Κρίτων Δωρής

Παραστάσεις: Παρασκευή 21:30 και Σάββατο 19:00 (έως 11/4)

Διάρκεια: 100' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο), 7 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες)

 

Κράτηση θέσεων – Πώληση εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου Επί Κολωνώ

 

Θέατρο Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός (Σταθμός μετρό «Μεταξουργείο»)

210 5138067, epikolono.gr

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2BeFvsr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη