Χ. Σταϊκούρας: «Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης» (video)

Χ. Σταϊκούρας: «Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης» (video)

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους συνταξιούχους στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Προανήγγειλε αποφάσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα και άφησε ανοιχτό το το ενδεχόμενο αξιοποίησης τυχόν υπέρβασης στόχων ακόμα και μέσα στο 2019.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους συνταξιούχους ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει «ότι θα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης απόφασης για να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το πως, πότε και με ποιον τρόπο θα καταβληθούν τα αναδρομικά με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανση, με διευρυμένα κριτήρια παροχής και προκαταβολή ανάλογα με τη ζώνη.

«Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή», είπε και εξήγησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών είναι η απουσία προκαταβολής που εμπόδιζε πολλά εξ αυτών να αγοράσουν πετρέλαιο και να πάρουν μετά το επίδομα».

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων είπε ότι χθες ήταν το κλείσιμο της πλατφόρμας για όσους θέλουν να υπαχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων. «Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών είχαν υπαχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση πάνω από 720.000 οφειλέτες για ρύθμιση χρέους ενός ποσού που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο μέρες για να υπάρχουν τα τελικά στοιχεία», είπε.

Μέχρι τον Μάιο του 2020 αναμένεται και η σχετική μελέτη της αρμόδιας ομάδας εργασίας για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών με την ένταξη σε αυτόν περιοχών που είναι εκτός σχεδίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με το πως πάει η πορεία του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, να υπάρχει κάποιας μορφής μέρισμα τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά αυτό όπως είπε ο υπουργός είναι μια απόφαση που θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στην περίπτωση που υπάρχουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2020 ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση της προκαταβολής του φόρου, τις αλλαγές και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ή ακόμη και αύξηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.  

 

Πηγή: ΕΡΤ, Ραλού Αλεξοπούλου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MovZbu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη