Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων (video)

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων (video)

Τα ψιλά γράμματα των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ και οι αντοχές των ταμείων του Κράτους θα κρίνουν τελικά το αν οι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά, πόσα, πότε και πως θα δοθούν.

Μετά το πρώτο φρένο στις διεκδικήσεις αναδρομικών που έβαλε το ΣτΕ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκτίμησε ότι το εύρος των αναδρομικών μπορεί να αφορά μόνο το διάστημα από την έκδοση των αποφάσεων έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.

«Αποκαθιστούμε εκείνους που υπέστησαν βλάβη από την έκδοση της απόφασης και μετά τα όποια αναδρομικά θα πρέπει να λειτουργούν επί τη βάση της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκτιμούν ότι παραμένουν στο τραπέζι τουλάχιστον οι διεκδικήσεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων για αναδρομικά του 10μηνου μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 και τα οποία αφορούν περικοπές του 2012.

Η όποια επιστροφή αναδρομικών πάντως θα γίνει για όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει ή όχι αγωγές ενώ αν τα ποσά είναι υψηλά θα καταβληθούν σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές δόσεις και βάθος χρόνου.

«Όλοι οι συνταξιούχοι θα ικανοποιηθούν πλήρως υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας. Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση το πότε θα καθοριστεί από το ποσό» είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

«Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που δρομολογούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ αναμένεται πάντως να φέρουν μεγαλύτερες συντάξεις για τους ασφαλισμένους με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές αποδοχές, νέο μοντέλο επικουρικών συντάξεων καθώς επίσης αλλαγές στο σύστημα εισφορών των μη μισθωτών» σχολίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ Κώστας Ζαχαριάδης.

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/339q7cH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη