Κομοτηνή: 09-11-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 09-11-2019 Ειδήσεις

Περιβάλλον
Συνέντευξη Τύπου για τον χρυσό
Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του χρυσού στην περιοχή θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας- Σαππών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, Ευάγγελο Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θράκης.

Μεταναστευτικό
Πλαφόν σε κάθε περιφέρεια
Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε χθες το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια. Με βάση τον πληθυσμό τους στην Αν. Μακεδονία-Θράκη το όριο είναι 6.000 πρόσφυγες.

Κόμματα – Κινήματα

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Diaxon από τον Δ. Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εργοστάσιο της Diaxon στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Θα συναντηθεί με τον διευθυντή του εργοστασίου και στην συνέχεια θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων.

Περιφέρεια

Αυξάνονται κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για τους μικρούς καλλιεργητές της ΠΑΜΘ μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη
Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για την στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Υπουργείο είχε αρχικά εγκρίνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν αρκούσε για να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους αγρότες της Περιφέρειας. Με τον τρόπο αυτό 665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Κτηνοτροφία
Συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ με τον υπουργό ΑΑΤ κ.Μ.Βορίδη»
Συμφωνήθηκε συνάντηση του Υπουργού ΑΑΤ κ.Μ. Βορίδη με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ για τις 20-11-2019 στις 14:00 στο ΥΠΑΑΤ.

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη από προέδρους ερασιτεχνικών σωματείων στον Οντέρ Μουμίν
Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν υποδέχτηκε τους προέδρους των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιάσμου, συμμετείχαν οι πρόεδροι Αγιαννίδης Θανάσης (Κομψάτος Πολυάνθου), Ερντάλ Μουσταφά (Αετός Μίσχου), Χακάν Μεχμέτ (Ένωση Ασωμάτων), Μαρινέλης Βασίλης (Δόξα Σώστη) και Αντιδήμαρχοι. Οι πρόεδροι των ερασιτεχνικών σωματείων μίλησαν στον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν υποσχέθηκε ότι θα προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια στους τοπικούς συλλόγους για την εξέλιξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Υγεία
Δωρεάν εμβολιασμός για τη γρίπη
Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου» και η 1η Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπικές Μονάδες Υγείας) Κομοτηνής συνδιοργανώνουν και θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμό για την εποχική γρίπη η οποία θα απευθύνεται στους εξυπηρετούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι δομής Αιγείρου. Θα προηγηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «Εποχική Γρίπη-Πρόληψη-Εμβολιασμός» από τον ιατρό της 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής κύριο Μανούδη Απόστολο. Η ενημερωτική εκδήλωση και οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του πρώην ΚΑΠΗ Αιγείρου την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί. Ο εμβολιασμός θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις

Πρώτη δισκογραφική δουλειά του Χ. Ιωαννίδη
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Ιωαννίδη «Καρδίας Λογόπα» σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 19.30 μ.μ. στον 1ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.

40 χρόνια χορωδίας
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της χορωδίας «Ο Εύμολπος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/11/2019 στο Πολιτιστικό Κύτταρο σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ.

Θεατρική παράσταση
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής» παρουσιάζει στην Παιδική της Σκηνή το έργο της Ζωής Βαλάση: «Ο κλέφτης των αστεριών». Δίνονται καθημερινά παραστάσεις για σχολεία έως και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Θα δοθούν δύο απογευματινές παραστάσεις για το κοινό το Σάββατο 16 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα.

Έκθεση φωτογραφίας
Στο Οχυρό «Νυμφαίας» θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μάχη των Οχυρών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τις Κυριακές του Νοεμβρίου 2019 (10, 17 και 24) καθώς και τις δυο πρώτες Κυριακές του Δεκεμβρίου 2019 (1 και 8) και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από 09:30 έως 1330Ω με ελεύθερη είσοδο. Για τα σχολεία θα είναι επισκέψιμο και τις υπόλοιπες ημέρες από 09:30 έως 14:30Ω (είσοδος έπειτα από επικοινωνία και έγκριση από την Ταξιαρχία). Ταυτόχρονα με την έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιείται και η ξενάγηση στο οχυρό, από εξειδικευμένο προσωπικό.

Μητρόπολη
Στις εκδηλώσεις του Αρχιερατικού συλλειτούργου θα συμμετάσχει αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Ἀποστόλου Παύλου Βεροίας με αφορμή την συμπλήρωση του χρυσού ἰωβηλαίου Ἱερωσύνης κι ἀργυρού ἰωβηλαίου Ἀρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 8-11-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 25χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Συνελήφθη 16χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη την 7-11-2019 το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 16χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2p13aKp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη