Φορολογικό νομοσχέδιο: Σε αυτά τα αγαθά μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13%

Φορολογικό νομοσχέδιο: Σε αυτά τα αγαθά μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13%

Βγήκε σε διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο αργά χτες το βράδυ. Σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, πέρα από τις φοροελαφρύνσεις στις φορολογικές κλίμακες και σε επιχειρήσεις, προβλέπονται αλλαγές και στο ΦΠΑ καθώς ορισμένα αγαθά μετατίθενται στο χαμηλό ΦΠΑ 13%.

Νέες μετατάξεις αγαθών από το ΦΠΑ 24% στο 13%, φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ πέφτει στο 13% σε:

Παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα κάθε είδους ή το γάλα, περιλαμβανομένων των παρασκευασμάτων για τη διατροφή των βρεφών και παιδιών, συσκευασμένων για τη λιανική πώληση. Είδη ζαχαροπλαστικής. Επί της ουσίας πρόκειται για τροποποίηση της ισχύουσας εξαίρεσης, έτσι ώστε να καλυφθούν από το μειωμένο ΦΠΑ και όλες οι συσκευασμένες κρέμες, δηλαδή όχι μόνο η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους.

Καλύμματα κεφαλής ασφαλείας (κράνη)

Είδη για τη βρεφική ασφάλεια και προστασία, ήτοι απορροφητικές πάνες για βρέφη, από κάθε ύλη και καθίσματα αυτοκινήτου παιδικά και τα μέρη αυτών. Ειδικά όσον αφορά στις πάνες, η ετήσια δαπάνη σύμφωνα με έρευνες μπορεί να φτάσει ως και τα 1.000 ευρώ.via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/32tdiJq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.