Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκεμβρίου η εισαγγελική πρόταση

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η δίκη της Χρυσής Αυγής για την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Έπειτα από τέσσερα και πλέον έτη που διαρκεί η συγκεκριμένη δίκη, σήμερα ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το δικαστήριο διακόπτει τη συνεδρίασή του μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να δωθεί χρόνος στην εισαγγελέα της έδρας, προκειμένου να προτεοιμάσει την απόφασή της επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων. Μάλιστα, όπως διευρκινίστηκε από την έδρα αν η εισαγγελέας δεν είναι έτοιμη μέχρι τότε μπορεί να της δωθεί και άλλος χρόνος.

Νωρίτερα στο δικαστήριο υποβλήθηκε από την υπεράσπιση ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και ειδικότερα ως προς το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν επίκληση της Σύμβασης του Παλέρμου η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, η σύμβαση αυτή προβλέπει ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης προϋποθέτει την επιδίωξη οικονομικού οφέλους. Μάλιστα, επικαλέστηκαν και την άποψη του Εφέτη Ν. Σαλάτα, (που αποτυπώθηκε στο παραπεμπτικό βούλευμα), σύμφωνα με την οποία δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, επειδή δεν αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στόχο να προσπορίσουν οικονομικό όφελος.

Τον ισχυρισμό αυτό αντέκρουσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι υποστήριξαν πως η σύμβαση του Παλερμο προβλέπει ρητά ότι κάθε εννομη τάξη είναι ελεύθερη να επιλέξει ποια χαρακτηριστικά θα προσδώσει στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστήριξαν η επιδίωξη οικονομικού οφέλους αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί της ένστασης.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/34HZxIH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη