Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει την επόμενη Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα έχει διμερή συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ, καθώς είχαν ήδη συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο μεσοδιάστημα η Ε.Ε. αποφάσισε να «παγώσει» την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση μετεκλογικά έχει επιβεβαιώσει ουκ ολίγες φορές την αναδίπλωσή της ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι τώρα έχει επιλέξει ρόλο απλού παρατηρητή την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να σπάσει ο πάγος της Ε.Ε.

Αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντησεις με τον Ζ. Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/36JYcCG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.