Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει την επόμενη Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα έχει διμερή συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ, καθώς είχαν ήδη συναντηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο μεσοδιάστημα η Ε.Ε. αποφάσισε να «παγώσει» την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση μετεκλογικά έχει επιβεβαιώσει ουκ ολίγες φορές την αναδίπλωσή της ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέχρι τώρα έχει επιλέξει ρόλο απλού παρατηρητή την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να σπάσει ο πάγος της Ε.Ε.

Αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντησεις με τον Ζ. Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/36JYcCG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη