«Η εποχή των εικόνων» στην ΕΡΤ2

«Η εποχή των εικόνων» στην ΕΡΤ2

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που μεταδίδεται την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, επισκέπτεται και παρουσιάζει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ιταλίας MAXXI που σχεδίασε η Zaha Hadid.

«Μουσείο MAXXI Ρώμη – William Kentridge: Θρίαμβοι και θρήνοι στον Τίβερη»

Το μουσείο και οι συλλογές του, η σύνδεση των έργων με την αρχιτεκτονική, οι πηγές έμπνευσης του σχεδιασμού του κτιρίου είναι τα ζητήματα για τα οποία μιλούν στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου ο διευθυντής του MAXXI, Hu Hanru, ο επιμελητής αρχιτεκτονικής του Μουσείου Pippo Ciorra, ενώ για τα έργα τους που βρίσκονται στο μουσείο, μας μιλούν οι Ιταλοί καλλιτέχνες Pietro Ruffo και Elizabetta Benassi.

Η εκπομπή δίνει μια συνολική εικόνα τόσο του ίδιου του κτιρίου όσο και του περιεχομένου του. Χώρος και έργα συνδυάζονται με τρόπο ευφάνταστο και φιλικό προς τον επισκέπτη που εξερευνά το μουσείο  με την αίσθηση μιας συνεχούς ροής ενέργειας. Η εκπομπή επισκέπτεται ακόμη την όχθη του ποταμού Τίβερη, στο σημείο εκείνο όπου πριν ένα χρόνο o William Kentridge παρουσίασε τη μεγάλη του τοιχογραφία μήκους 550 μέτρων αφιερωμένη στην Ιστορία της Ρώμης. Σχέδια βγαλμένα από την μαύρη επικάλυψη που άφησε στο τσιμέντο η μόλυνση του περιβάλλοντος, έγιναν μαγικές εικόνες με πλήθος αναφορών, από την αρχαία Ρώμη έως σκηνές από την «Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2R3A1tT
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.