Βερολίνο: Εκδηλώσεις για την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους (video)

Βερολίνο: Εκδηλώσεις για την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους (video)

Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις γιορτάζει η Γερμανία την 30ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που άλλαξε τον ρου της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας. Στην επίσημη εκδήλωση, η Καγκελάριος Μέρκελ, παρουσία ηγετών των άλλοτε ανατολικών χωρών, μίλησε για τις αξίες στις οποίες βασίζεται η Ευρώπη, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το τείχος του Βερολίνου, κυρίες και κύριοι ανήκει στην Ιστορία που μας διδάσκει ότι: «Κανένα τείχος που περιθωριοποιεί τους ανθρώπους και περιορίζει την ελευθερία τους δεν είναι τόσο ψηλό ή μεγάλο που να μην μπορεί να κατεδαφιστεί»», είπε η Μέρκελ από το παρεκκλήσι της Συμφιλίωσης στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας για την ελευθερία δεν έχει τελειώσει.

Τα τελευταία χρόνια η ευφορία της επανένωσης έδωσε την θέση της στον σκεπτικισμό για το διευρυμένο χάσμα ανάμεσα στα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα άλλωστε με τελευταία δημοσκόπηση, 57% των Ανατολικογερμανών θεωρούν τον εαυτό τους πολίτες δεύτερης κατηγορίες.

Από την τριακοστή επέτειο που εορτάζεται στην σκιά του Brexit και των σκληρών δηλώσεων Μακρόν για τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ, απουσιάζουν οι ηγέτες των χωρών που πρωταγωνίστησαν την περίοδο του Ψυχρού πόλεμο.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2p76Ni6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη