Με τιμώμενη Περιφέρεια τη Θεσσαλία η 35η   Διεθνής  Έκθεση Τουρισμού  Philoxenia

Με τιμώμενη Περιφέρεια τη Θεσσαλία η 35η   Διεθνής  Έκθεση Τουρισμού  Philoxenia

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η τιμώμενη Περιφέρεια στην 35η   Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  «Philoxenia»,  που πραγματοποιείται το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Φέτος η κορυφαία τουριστική  έκθεση στη χώρα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ και αναδεικνύεται στην καλύτερη τουριστική διοργάνωση των τελευταίων ετών με 300 εκθέτες απ όλο τον κόσμο, 18 συμμετέχουσες χώρες -μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά  το Νεπάλ-, περισσότερους από 20.000 επισκέπτες  και περίπου 4.000 στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις που οδηγούν σε σημαντικές συμφωνίες.

Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός στη χώρα με αιχμή του δόρατος τον εναλλακτικό τουρισμό – υποβρύχια μουσεία, κανό καγιάκ, ορειβασία, αιωροπτερισμός κ.α.- προωθεί το σύγχρονο μοντέλο τουρισμού που δίνει έμφαση στα ποιοτικά και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά, μακριά από το κλασικό μοντέλο του μαζικού τουρισμού. Ένα νέο τουριστικό μοντέλο  με προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον κλάδο των επαγγελματιών και την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί στη διάρκεια της Philoxenia  50 στοχευμένες επαγγελματικές  (Business to Business)  συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενώ,  επαγγελματίες του τουρισμού θα φιλοξενηθούν μετά τη λήξη της διοργάνωσης στη Θεσσαλία, σε  fam trip  που περιλαμβάνει επισκέψεις γνωριμίας και εκδρομές σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της  Περιφέρειας, για σύσφιξη επαγγελματικών σχέσεων και νέες συμφωνίες.

Σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα οι διοργανωτές ανέφεραν:

 Τάσος Τζήκας , Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO: Η φετινή 35η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2019» έχεις ως κέντρο της τη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι η τιμώμενη Περιφέρεια και αυτό δείχνει την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την πολύ καλή συνεργασία. Η φετινή «Philoxenia» είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων καθώς έχουμε 10% αύξηση στη συμμετοχή, έχουμε 300 συμμετοχές από όλο τον κόσμο και  συμμετέχουν 18 χώρες. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε και το Νεπάλ. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια διασπορά του μηνύματος της «Philoxenia» σε όλο τον κόσμο. Έχουμε παρουσίες από Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Ρωσία και όλα τα Βαλκάνια. Η έκθεση έχει πλέον καταξιωθεί σαν το μεγάλο τουριστικό γεγονός, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά της ευρύτερης περιοχής. Θα έχουμε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες. Στην έκθεση συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, όπως μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα κλπ. Θα γίνουν 3.500 περίπου επαγγελματικά ραντεβού τα οποία είναι στοχευμένα. Μαζί με τη «Philoxenia» πραγματοποιείται και η  «Hotelia» που αφορά τον κλάδο του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Εκεί θα γίνουν περισσότερες από 500 επαγγελματικές συναντήσεις. Άρα στη διάρκεια της φετινής «Philoxenia» θα γίνουν πάνω από 4.000 επαγγελματικές συναντήσεις.  Αυτό δείχνει ότι η «Philoxenia» δεν είναι μια απλή έκθεση αλλά ένα κορυφαίο επαγγελματικό γεγονός στο οποίο κλείνονται συμφωνίες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι  πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλία, που ως τιμώμενη Περιφέρεια πρόκειται να εκμεταλλευτεί την παρουσία όλων αυτών των επαγγελματιών. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Πολωνία και τιμώμενη πόλη την Τρίπολη».

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας : «Η Θεσσαλία συμμετέχει ως τιμώμενη Περιφέρεια στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, τη «Philoxenia». Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πάρα πολλών κρατών από όλο τον κόσμο. Μια έκθεση που αξίζει όλοι να επισκεφτούμε. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στον διαφορετικό, στον εναλλακτικό τουρισμό. Γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια σε εναλλακτικό τουρισμό. Έχουμε τα πρώτα υποβρύχια μουσεία τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό τον Ιούνιο του 2020. Έχουμε τον «Παρθενώνα της Θάλασσας» που είναι το υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο, το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο που μπορεί κάποιος  να επισκεφτεί. Αλλά και τα υπόλοιπα υποβρύχια μουσεία  στον Δυτικό Παγασητικό. Οι επισκέπτες της Θεσσαλίας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Μας δίνεται η δυνατότητα μέσω της «Philoxenia» να αναδείξουμε τη Θεσσαλία μας. Γι' αυτό  όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό,  πρέπει να είναι εκεί.  Θα έχουν την ευκαιρία για επαγγελματικές συναντήσεις με πολλούς ξένους επαγγελματίες του τουρισμού. Ταυτόχρονα  δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μια όσμωση που οδηγεί σε  αύξηση της τουριστικής κίνησης, όχι τόσο αριθμητικά, όσο εισοδηματικά. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της  ΔΕΘ – HELEXPO κ. Τάσο Τζήκα και το Δ.Σ. για τη τιμή, να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας  η τιμώμενη Περιφέρεια της φετινής διοργάνωσης».

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Β. Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Ν. Λιούπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα- Διαχείρισης Υδάτων Λίμνης Κάρλα Γ. Λαδόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Γ. Μπουτίνας, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της HELEXPO Αλ. Ταξιρλής,  η πρόεδρος των Ξενοδόχων ν. Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου και ο υπεύθυνος του fam trip  Τάσος Γούσιος.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36pjEgs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη