Κομοτηνή: 70 μπανγκαλόους στο Φανάρι Ροδόπης θα εκμισθωθούν στις αρχές του νέου έτους

Κομοτηνή: 70 μπανγκαλόους στο Φανάρι Ροδόπης θα εκμισθωθούν στις αρχές του νέου έτους

Πράσινο στην εκμίσθωση των μπανγκαλόους του Φαναρίου άναψε με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής . Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από προηγούμενο διαγωνισμό λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, έτσι στις αρχές του έτους θα γίνει η νέα δημοπρασία.

«Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για δύο συν δύο χρόνια, εφόσον υπάρχει επιθυμία να συνεχιστεί από τον κάτοχο του μπανγκαλόους η εκμίσθωση με την προϋπόθεση ότι είναι οικονομικά εντάξει.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κος Δημήτρης Πολιτειάδης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης

Εξαιρέθηκαν από την δημοπρασία τέσσερα μπανγκαλοούς για κοινωνικούς σκοπούς. Στην συνέχεια θα κατατεθούν οι όροι στην Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση και τον Ιανουάριο θα γίνει η δημοπρασία. «Ξεκινάμε και πάλι από την αρχή. Όλα βγαίνουν σε δημοπρασία και ο καθένας θα έρθει και σύμφωνα με τις προτιμήσεις που θα έχει θα συμμετάσχει στη δημοπρασία.» εξηγεί ο κος Πολιτειάδης σημειώνοντας πως δεν αλλάζει τίποτα , παρά μόνο ότι τέσσερα μπανγκαλόου  θα δοθούν για κοινωνικούς σκοπούς. «Οι όροι θα είναι ίδιοι όπως και τις προηγούμενες φορές.»

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν έχει κανείς καμία προτεραιότητα, ούτε στους όρους του διαγωνισμού. «Η δημοπρασία γίνεται ως εξής, για κάθε μπαγγκαλόους έρχονται οι ενδιαφερόμενοι και εκεί αυτός που θα προσφέρει την υψηλότερη τιμή , αυτός θα είναι εκείνος στον οποίο θα καταχωρηθεί ο διαγωνισμός.» τόνισε ο κος Πολιτειάδης σημειώνοντας πως είναι καθαρά θέμα χρημάτων η εκμίσθωσή του. « Οι τιμές εκκίνησης είναι χαμηλές. 1500 ευρώ η τρίτη κατηγορία, 1900 η δεύτερη κατηγορία και 2250 ευρώ το χρόνο η πρώτη κατηγορία.» εξήγησε αναφέροντας ως παράδειγμα πως ο ίδιος είναι κατασκηνωτής στο κάμπινγκ του Φαναρίου και συγκρίνοντας τις εκεί τιμές, οι οποίες κυμαίνονται από 1000 έως 1500 ευρώ, «ένας χώρος γης και τίποτα άλλο», όπως λέει, διαπιστώνει πως οι τιμές ενοικίασης των μπανγκαλόους είναι ικανοποιητικές.

«Κάθε χρόνο δαπανούμε 80 με 100.000 το χρόνο για να συντηρήσουμε αυτά τα μπανγκαλόους παρότι δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου. Έχουν παραχωρηθεί μέχρι το 2030. Έχουν γίνει εργασίες στεγανοποίησης στις οροφές, αλλά και περιποίησης του  εξωτερικού χώρου. Επίσης, και οι μισθωτές κάνουν και αυτοί κάποιες εργασίες και για αυτό βλέπετε τα ίδια άτομα να προσπαθούν να μισθώσουν τον ίδιο χώρο. Είναι θέμα καθαρά προσφοράς και ζήτησης.» σημειώνει ο κος Πολιτειάδης. Η ημερομηνία της δημοπρασίας, ο τόπος και ο χρόνος θα δημοσιευτούν στον Τύπο και στο site του δήμου, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, να το γνωρίζει.
Φώτο: Δημητρης Πολιτειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37N1qGn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.