Black Friday όπως... Σάββατο

Black Friday όπως... Σάββατο

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στις εμπορικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά όχι μεγαλύτερη από αυτήν που θα είχαν τα καταστήματα ένα  οποιοδήποτε Σάββατο την περίοδο των γιορτών.

Όταν έφτασε και στα μέρη μας πολλοί Έλληνες καταναλωτές «τσίμπησαν» με το ξενόφερτο φαινόμενο.

Σήμερα χωρίς ουρές, με νικητές ολόκληρης της εβδομάδας τις αλυσίδες ειδών τεχνολογίας και με πιο κερδισμένους από όλους τους καταστηματάρχες ειδών ένδυσης κι υπόδησης κυλά η τέταρτη ελληνική Black Friday

Τέσσερα χρόνια μετά την...εισαγωγή της Black Friday η κατάσταση μοιάζει να έχει «ηρεμήσει» πολύ κι ενώ ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για την Black Friday ούτε μεγάλες ουρές υπάρχουν, ούτε υστερία, ούτε και ποδοπατήματα. Όπως δείχνουν και τα στοιχεία του Google Trends για την περυσινή αντίστοιχη εβδομάδα, οι Έλληνες ήδη από την  Δευτέρα ψάχνουν σε υπερδιπλάσιο βαθμό τις προσφορές από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Την ίδια στιγμή η Black Friday έχει αποδειχθεί «χρυσορυχείο» για τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Επίσης στην Ελλάδα οι εκπτώσεις φτάνουν το πολύ μέχρι το 50%, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις αγγίζουν και το 70% όπως συμβαίνει στις χώρες του εξωτερικού ή στις Η.Π.Α το αφεντικό πραγματικά τρελαίνεται.

Παράλληλα, οι προσφορές στις περισσότερες αλυσίδες, κι ειδικά σε αυτές της τεχνολογίας, ξεκινούν από την αρχή της εβδομάδας- διαμορφώνοντας μια ολόκληρη Black Week αντί για μια Black Friday. Κάπως έτσι, οι ουρές στις αλυσίδες τεχνολογίας σήμερα είναι…. άφαντες στα μεγάλα καταστήματα της Αθήνας. Παρόμοια εικόνα δίνει κι η Θεσσαλονίκη με ελάχιστους καταναλωτές έξω από τα καταστήματα.

Οι «νικητές» της φετινής Black Friday.

Απ ο, τι φαίνεται οι φετινοί νικητές της Black Friday είναι τα καταστήματα με είδη ένδυσης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Πάτρα όπου όντως σχηματίζονται ουρές.



via Ειδήσεις https://ift.tt/34xitKt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη