Έφη Γρίβα: Με αφορμή το κόψιμο ενός ακόμα δέντρου που ήταν "ξερό" κι "επικίνδυνο" θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ


Με αφορμή το κόψιμο ενός ακόμα δέντρου που ήταν "ξερό" κι "επικίνδυνο" θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι στην ευχέρεια του δημότη να ζητά την κοπή του επειδή τον ενοχλούν τα κλαδιά, τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί ή του στερεί τη θέα.

Ούτε σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να καταγγέλει στην αστυνομία για να το κόψουν.

Η διαχείριση του πρασίνου είναι πολιτική του Δήμου που ξεπερνά τις φοβίες και τις επιθυμίες του καθενός που νομίζει ότι αποκτά δικαίωμα στο δέντρο επειδή βρίσκεται μπροστά στο σπίτι του.

Η υπηρεσία Πρασίνου επίσης δεν μπορεί να έχει διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα και να ικανοποιεί τέτοια αιτήματα αλλά να έχει μια υπόσταση επιστημονική που αλληλοσυμπληρώνει την υπεύθυνη πολιτική για τα δέντρα, το αστικό και περιαστικό πράσινο.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη