Ο ΟΕΝΕΦ σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ρουμανία

Ο ΟΕΝΕΦ σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Ρουμανία

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «CYED – Cooperation for Youth Exchanges Development» του προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία , από τις 11 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου 2019.

Το «CYED – Cooperation for Youth Exchanges Development» είναι ένα σεμινάριο για 50 νέους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας/youth workers (από την Ρουμανία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τσεχική Δημοκρατία) για την εφαρμογή μιας διεθνούς και διαπολιτισμικής ανταλλαγής νέων, που θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις – δραστηριότητες. Η πρώτη φάση – δραστηριότητα του σχεδίου πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανία και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλία, τον Ιανουάριο του 2020.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου είχε ως κύριο στόχο την κατανόηση του προγράμματος Erasmus+ και των ευκαιριών που αυτό προσφέρει καθώς και τη συνεργασία για τη δημιουργία διεθνών προγραμμάτων κινητικότητας. Η επταμελής ομάδα ενεργών νέων που εκπροσώπησε τον ΟΕΝΕΦ, βίωσε μια μοναδική εμπειρία διαπολιτισμικής συνεργασίας και κινητικότητας.
Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δημιουργήσουν εταιρικές σχέσεις για την ανάπτυξη και δημιουργία προγραμμάτων κινητικότητας, να δημιουργήσουν μικρότερα προγράμματα – σχέδια σύμφωνα με τις Εθνικές προτεραιότητες της κάθε χώρας αλλά και να συζητήσουν και να εργαστούν πάνω στα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη σχετικά με τους νέους.
Στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου που θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλία, θα δοθεί έμφαση στην υλοποίηση και υποστήριξη των διεθνών προγραμμάτων κινητικότητας, για τα οποία δούλεψαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση του σεμιναρίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2qAJs9c
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη