Ερωτήματα για τις διαδικασίες εγκατάστασης ευρυζωνικής κεραίας στο Τραγοστάσι Ικαρίας

Ερωτήματα για τις διαδικασίες εγκατάστασης ευρυζωνικής κεραίας στο Τραγοστάσι Ικαρίας

Στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές «Λευκές» περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης –αξιοποίησης των υποδομών με ΣΔΙΤ που χρηματοδοτείται από τα Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκληση» και «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Η εταιρεία «INTRAKAT», μετά την λήψη άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την Δ/νση Δασών Σάμου προχώρησε στην τοποθέτηση της κεραίας, στην περιοχή Τραγοστάσι (Καστανιές) Ραχών Ικαρίας (δημοτική έκταση!) η οποία σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις ευρυζωνικές ανάγκες (δίκτυο internet) της περιοχής (στην επιστολή της αναφέρονται και οικισμοί που ανήκουν στην Θεσπρωτία). Στη συνέχεια, αν και αρχικά αγνόησε τον Δήμο Ικαρίας, τώρα ζητά διευκρινίσεις για τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα στην περιοχή. Οι κάτοικοι του οικισμού συγκέντρωσαν υπογραφές στηρίζοντας το παρακάτω κείμενο:

Κε Δήμαρχε,

Κατά το τέλος του φετινού καλοκαιριού, οι κάτοικοι των Καστανιών (Τραγοστασίου) και της ευρύτερης περιοχής των Ραχών, αντικρίσαμε να υψώνεται σε σημείο πλησίον του χωριού και σε έκταση του δημοτικού δάσους μια εγκατάσταση κεραίας αγνώστου προέλευσης. Καθώς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση σχετικά, απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Ραχών, κ Σ. Πολίτη, για να πληροφορηθούμε για την εν λόγω κατασκευή.
Ως κάτοικοι της περιοχής και δημότες της Ικαρίας εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την αυθαιρεσία της διαδικασίας, καθώς δεν ελήφθη υπόψη ούτε η γνώμη μας, αλλά ούτε και η άδεια του Δήμου. Επίσης, το λάθος της στην επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Ραχών, σχετικά με τις περιοχές που εξυπηρετεί η κεραία περιοχές της Θεσπρωτίας), δείχνει την ανευθυνότητά της προς το θέμα, αλλά και εσάς. Τέλος, αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την τήρηση των ορίων ασφαλούς ακτινοβολίας, δηλώνουμε ότι δε θα διακινδυνεύσουμε την υγεία την δική μας και των παιδιών μας για τη διευκόλυνση οποιασδήποτε εταιρείας, ιδιωτικού ή δημόσιου συμφέροντος.
Ζητάμε, λοιπόν, από τον Δήμο να μην επιβραβεύσει αυτή την αυθαιρεσία και να εισακούσει τις ανησυχίες μας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εγκατάστασης στην υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση της κεραίας από την συγκεκριμένη δημοτική περιοχή, η οποία βρίσκεται σε τόσο κοντινή απόσταση από κατοικίες και οικισμούς. Ελπίζουμε να σας έχουμε σύμμαχο σ' αυτόν τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων μας στον τόπο και στην ποιότητα ζωής.

The post Ερωτήματα για τις διαδικασίες εγκατάστασης ευρυζωνικής κεραίας στο Τραγοστάσι Ικαρίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2O9oFBa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη