Νέο κεφάλαιο στις ελληνοκινεζικές σχέσεις η επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ

Νέο κεφάλαιο στις ελληνοκινεζικές σχέσεις η επίσκεψη του  Σι Τζινπίνγκ

Θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Κίνας, τονίζει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε γραπτή του δήλωση, αμέσως μετά την άφιξη του στη χώρα μας, αποδεχόμενος πρόσκληση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Εκτίμησε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, θα καταστήσουν την επίσκεψή του πλήρως επιτυχημένη.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ο Κινέζος πρόεδρος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό. Το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO, στο Νέο Ικόνιο Περάματος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:  Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NygcbQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη