Αποκάλυψη: Τα σχέδια της Τουρκίας για απαγωγή των οχτώ στρατιωτικών από την Ελλάδα - Απόρρητα έγγραφα

Αποκάλυψη: Τα σχέδια της Τουρκίας για απαγωγή των οχτώ στρατιωτικών από την Ελλάδα - Απόρρητα έγγραφα

Τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, σχεδίαζε να πάρει πίσω η Άγκυρα. Στο φως απόρρητα έγγραφα για την επιχείρηση.

Η Τουρκία σχεδίαζε στρατιωτική επιχείρηση για να πάρει πίσω τους οχτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, όπως απακαλύπτεται με απόρρητα έγγραφα που επικαλείται το Nordic Monitor.

Στην «Επιχείρηση Αστραπή» («Harekat Yıldırım»), όπως ονομάστηκε με την υποστήριξη ελικοπτέρου και στρατού θα εξασφαλιζόταν οι επιστροφή των οχτώ στην Τουρκία.

Οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016. Οι ελληνικές αρχές τους χορήγησαν άσυλο, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει για την έκδοσή τους, υποστηρίζοντας πως είναι πραξικοπηματίες και έχουν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

εγρραφο απορρητο αποκαλυψη τουρκοι

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, στις 16.15 της 16ης Ιουλίου 2016, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διαβίβασε εντολές στις Διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Αεροπορία, προκειμένου να εκτελέσουν ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω το ελικόπτερο με τους «οχτώ».

εγρραφο απορρητο αποκαλυψη τουρκοι

Η στρατιωτική επιχείρηση θα έπρεπε να ξεκινήσει εντός 10 λεπτών από τη στιγμή που θα δινόταν η διαταγή. Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας διέταξε να πετάξει ένα ελικόπτερο με δεκαμελές πλήρωμα για την Αλεξανδρούπολη.

εγγραφο απορρητο τουρκοι στρατιωτικοι

Παράλληλα, το 2ο τάγμα Ειδικής Προστασίας -που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και υπάγεται στην Κεντρική Διοίκηση στην Άγκυρα- διατάχθηκε να εκχωρήσει στρατεύματα για να εξασφαλίσει την επιστροφή των οχτώ αξιωματικών.

εγρραφο απορρητο αποκαλυψη τουρκοι



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2qNBjhv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη