Αναστολή πλειστηριασμού Ά κατοικίας τρίτεκνης στη Μυτιλήνη – Νέα νίκη του λαϊκού κινήματος

Αναστολή πλειστηριασμού Ά κατοικίας τρίτεκνης στη Μυτιλήνη – Νέα νίκη του λαϊκού κινήματος

Λίγες μέρες μετά την λαϊκή κινητοποίηση για να μη γίνει πλειστηριασμός της Α κατοικίας του Γιάννη Παλιού από τη Χίο, μια νέα νίκη καταγράφει σήμερα η άμεση κινητοποίηση του εργατικού κέντρου και της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών της Λέσβου να μη γίνει ο πλειστηριασμός του σπιτιού τρίτεκνης δανειολήπτριας από τη Μυτιλήνη που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.
Η άνεργη σήμερα μητέρα που παλεύει μόνη της να μεγαλώσει τα παιδιά της, πήρε δάνειο 140.000 ευρώ και μέσα στη δίνη της κρίσης αδυνατούσε στην εξόφλησή του, ενώ από τους τόκους το ποσό που βρέθηκε να χρωστά ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ.
Χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου Νίκος Μπουλμπούλης και το εργατικό κέντρο με παρέμβασή του στο τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε να σταματήσει ο πλειστηριασμός και να υπάρξει ένας συμβιβασμός στον οποίο να μπορέσει να ανταπεξέλθει η δανειολήπτρια. Η ίδια είχε προτείνει να δώσει ένα μικρό ποσό που είχε καταφέρει να μαζέψει και η τράπεζα δεν το είχε δεχτεί.
Μετά την κινητοποίηση στη Μυτιλήνη και αντίστοιχη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην εθνική τράπεζα στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου ενημερώθηκε ότι η τράπεζα σταματά τον πλειστηριασμό, δέχθηκε την πρόταση της δανειολήπτριας και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση για να βρεθεί μία λύση ρεαλιστική για την τρίτεκνη μητέρα.
«Πρόκειται για σημαντική νίκη του λαϊκού κινήματος, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Νίκος Μπουλμπούλης, δεν τέλειωσε η υπόθεση για τη γυναίκα αυτή, όμως όπως στην περίπτωση του Γιάννη Παληου από τη Χίο , έτσι και τώρα φαίνεται ότι οι αγώνες του κινήματος έχουν αποτέλεσμα.»

The post Αναστολή πλειστηριασμού Ά κατοικίας τρίτεκνης στη Μυτιλήνη – Νέα νίκη του λαϊκού κινήματος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pWyv1r
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη