Φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Να σταματήσει η κοροϊδία!

Φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Να σταματήσει η κοροϊδία!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί, μπροστά από τη Σχολή τους, φοιτητές της Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, με αίτημα να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματά τους.

Η Σχολή παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, και οι φοιτητές καταγγέλλουν «εμπαιγμό» σε βάρος τους, ζητώντας «ισότιμη εκπαίδευση, όπως αυτή παρέχεται σε όλους τους φοιτητές της χώρας». Την αγωνία των ίδιων των φοιτητών και των οικογενειών τους, για το μέλλον των σπουδών τους στο Διδυμότειχο, μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Νοσηλευτικής, Αναστασία Εμμανουηλίδου, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να μην ισχύει το αυτονόητο, δηλαδή να γίνονται μαθήματα».
Η ίδια εξέφρασε την κοινή ανησυχία που υπάρχει στο σύνολο των ενεργών φοιτητών της σχολής, ότι με τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη των μαθημάτων, η κατάσταση οδηγείται στην απώλεια του εξαμήνου. «Η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου δεν ίσχυσε για εμάς. Η έναρξη των μαθημάτων παίρνει συνεχώς αναβολή. Ένα πρόγραμμα που βγήκε, με εκκρεμότητες σε μαθήματα, ακυρώθηκε. Ο φόβος και η απόγνωση των φοιτητών και των οικογενειών τους είναι έντονα. Το γεγονός ότι είμαστε λίγοι φοιτητές-περίπου 200-250 ενεργοί- δε σημαίνει ότι μπορούν να μας αντιμετωπίζουν ως δεύτερης κατηγορίας ή ως πιόνια», δήλωσε συγκεκριμένα η κα. Εμμανουηλίδου. «Η Σχολή είναι κλειστή και αυτό δε συμβαίνει με δική μας ευθύνη. Η ευθύνη είναι του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου. Εμείς ζητάμε να γίνει κάτι άμεσα, να παρθεί μια απόφαση, να λειτουργήσει η σχολή μας και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας», πρόσθεσε η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου. «Έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο, έχουν γίνει συναντήσεις με βουλευτές, έχει γίνει ό, τι περνούσε από το χέρι μας, αλλά βλέπουμε ότι περνάμε απαρατήρητοι, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται για μας. Θέλουμε να σταματήσει η κοροϊδία», κατέληξε η κα. Εμμανουηλίδου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2KRmAco
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.