Ερώτηση Γ.Μπουρνού για Πύλη Εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι

Ερώτηση Γ.Μπουρνού για Πύλη Εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε στις 13/11/19 ο Βουλευτής του Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πολυπόθητη έναρξη λειτουργίας της Πύλης Εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι.

Η ερώτηση ήρθε μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Μπουρνούς με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλωμαρίου και τη συζήτηση που είχε μαζί τους για τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Είναι αρκετά χρόνια που οι κάτοικοι και οι φορείς του Πλωμαρίου της Λέσβου επιδιώκουν την ίδρυση Πύλης Εισόδου Σένγκεν στο λιμάνι της πόλης τους. Λόγω της έκτασης του νησιού της Λέσβου και της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του που συνεπάγεται τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων για την επικοινωνία μεταξύ των αποκεντρωμένων και σχετικά μεγάλων οικισμών της Λέσβου και επειδή οι περισσότερες τουριστικές υποδομές του νησιού βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το λιμάνι της Μυτιλήνης, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία και άλλων πυλών εισόδου Σένγκεν, εκτός από αυτή της πρωτεύουσας του νησιού: μιας υποδομής στο βόρειο τμήμα της Λέσβου, στην Πέτρα, και άλλης μιας στο νότιο, στο Πλωμάρι. Οι εναλλακτικές πύλες εισόδου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την καλύτερη υποδοχή τουριστών από την Τουρκία και τη γενικότερη διευκόλυνση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Από την ίδρυση δεύτερης Πύλης Εισόδου στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην Πέτρα, το 2014, έχουν παρέλθει 5 χρόνια. Παρότι, χάρη και στις προσπάθειες του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και της απερχόμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι υποδομές για την έναρξη λειτουργίας της Πύλης στο Πλωμάρι, φαίνεται ότι εκκρεμεί η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Τι προτίθενται να πράξουν για τη συντομότερη δυνατή έναρξη της λειτουργίας της Πύλης Εισόδου του χώρου Σένγκεν στο Πλωμάρι;

 

The post Ερώτηση Γ.Μπουρνού για Πύλη Εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33MJs4o
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη