Κλιμακώνει ο Ερντογάν για Ελλάδα: Κάποιοι απειλούν την κυβέρνηση της Τρίπολης

Κλιμακώνει ο Ερντογάν για Ελλάδα: Κάποιοι απειλούν την κυβέρνηση της Τρίπολης

Κάποιοι άρχισαν να απειλούν την κυβέρνηση της Τρίπολης αλλά πολύ σύντομα θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας ευθέως αιχμές για την Ελλάδα. Αποχώρησε από την τελετή η Ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου.

Η απειλή Ερντογάν έρχεται μετά τον διπλωματικό πυρετό στην Αθήνα για τη συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στα εγκαίνια του ανοίγματος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΝΑΡ προς την Ελλάδα και την Ευρώπη στα Ίψαλα της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποσύρει τα γεωτρύπανά της από την ανατ. Μεσόγειο, παρά τις φωνές και τις απειλές.

«Αυτή τη στιγμή τα δύο τελευταίας τεχνολογίας γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής και το Γιαβούζ, μαζί με τα δύο ερευνητικά μας πλοία συνεχίζουν να ερευνούν στην περιοχή. Η ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων μας διασφαλίζεται απόλυτα από το πολεμικό μας ναυτικό. Ούτε με φωνές ούτε με εκκλήσεις θα αποσύρουμε τα γεωτρύπανά μας από εκεί. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι δραστηριότητες των πλοίων μας θα αποδώσουν καρπούς», δήλωσε ο Ερντογάν.

Κάποιοι άρχισαν να απειλούν την κυβέρνηση της Τρίπολης αλλά πολύ σύντομα θα τεθεί σε ισχύ, ήταν η απειλή του Τούρκου Προέδρου με αποδέκτη την Αθήνα.

{https://twitter.com/trthabercanli/status/1200750485952716807?s=20}

Διπλωματικό επειδόδιο

Ως αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ, η Ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2q6wPm5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη