Φίλης: Επιστροφή στη μνημονιακή «κανονικότητα» στα θέματα της Παιδείας

Φίλης: Επιστροφή στη μνημονιακή «κανονικότητα» στα θέματα της Παιδείας

Για υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ανικανότητα διαχείρισης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Πρόκειται για επιστροφή στη μνημονιακή «κανονικότητα» την οποία πλήρωσαν το δημόσιο σχολείο με την υποβάθμισή του, οι εκπαιδευτικοί με διαθεσιμότητες-απολύσεις και την τιμωρητική αξιολόγηση, οι νέοι με μέτρα εκπαιδευτικού αυταρχισμού και πολλοί άξιοι νέοι επιστήμονες με τη φυγή τους στο εξωτερικό», σχολίασε.

Επίσης, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την «αντιμεταρρύθμιση», όπως είπε, στην οποία προχωρά το υπουργείο Παιδείας και εκτίμησε ότι «θα προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις στην κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα και τη νεολαία».

Τέλος, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανικανότητα» από μεριάς του υπουργείου, κάτι που, όπως σημείωσε, «πιστοποιείται από τις 300.000 χαμένες διδακτικές ώρες μόνο τον Οκτώβριο και τα χιλιάδες κενά, παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει πιστώσεις-ρεκόρ για αναπληρωτές».



via Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/36TxfwP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη