Εξαπατήθηκε βενζινοπώλης από πλαστό έμβασμα πληρωμής πετρελαίου θέρμανσης

Εξαπατήθηκε  βενζινοπώλης από πλαστό έμβασμα πληρωμής πετρελαίου θέρμανσης

Δυο περιστατικά τηλεφωνικής απάτης σημειώθηκαν χθες και προχθές στο Βόλο με θύματα πρατηριούχους υγρών καυσίμων, όπου οι υποψήφιοι «πελάτες» έκαναν παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, ένας 5χρονος βενζινοπώλης έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης  ενός νεαρού 22 χρόνων. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τη Δευτέρα άγνωστος τηλεφώνησε στον 52χρονο πρατηριούχο για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης και στη συνέχεια του έστειλε πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης ποσού 5400 €. Ο δήθεν πελάτης «ανακάλυψε» το λάθος εκ των υστέρων και έπεισε τον πρατηριούχο να του επιστρέψει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε έναν 22χρονο κάτοικο Αττικής, όπως και έγινε.  Ο άτυχος πρατηριούχος  στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Αστυνομία. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 22χρονου δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας.

Εντωμεταξύ χθες και με την ίδια μέθοδο επιχειρήθηκε η εξαπάτηση και ενός 55χρονου πρατηριούχου, αλλά κατάλαβε πώς κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33sfO3j
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.