Καλαμάτα: Συναυλία μουσικής του Μεσαίωνα.

Καλαμάτα: Συναυλία μουσικής του Μεσαίωνα.

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζει το ταξίδι του, παρουσιάζοντας τη μουσική του Μεσαίωνα από το μουσικό σύνολο «Coloratura musica collectiva», το Σάββατο (30 Νοεμβρίου) , στις 20:30, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Ο Μεσαίωνας, μια εποχή που για πολλούς φαίνεται σκοτεινός, μέσω της μουσικής γίνεται αποκαλυπτικός, άλλοτε προκλητικός και σχεδόν πάντα ιδιαίτερα γοητευτικός και ανατρεπτικός.

Το μουσικό σύνολο «Coloratura musica collectiva» αποτελείται από μουσικούς διαφορετικής εκπαίδευσης και κατεύθυνσης. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συνταιριάξει ο κόσμος της κλασσικής μουσικής με αυτόν της κοσμικής ή παραδοσιακής. Η αναζήτηση για αυτόν τον κοινό τόπο οδήγησε στην μουσική του ευρωπαϊκού μεσαίωνα (1100-1500), μια εποχή με σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα που αποτέλεσε την βάση για την εξέλιξη της μουσικής στην Ευρώπη .
Το πρόγραμμα "La Rosa Εnflorece" , το τριαντάφυλλο που ανθίζει, μας μεταφέρει σε μια εποχή που η μουσική δεν διακρίνεται σε λαϊκή και κλασσική, που η χαρά, η θλίψη, η περηφάνια, το γλέντι, εκφράζονται μουσικά με τον ίδιο τρόπο στην ταβέρνα όσο και στο παλάτι. Από τη μουσική των πλανόδιων οργανοπαικτών στο καρναβάλι της Βενετίας μέχρι τους θρήνους στις φυλακές της Αυστρίας, λαϊκή μουσική και τραγούδια του μεσαίωνα για όλους..

Το μουσικό σύνολο «Coloratura musica collectiva» αποτελείται από τους:
Γιώργο Παυλάκο (πνευστά)
Γιώργο Κλάδη (Κρουστά)
Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου (Κρουστά)
Άγγελο Θεοδωρακόπουλο (Λαούτο)
και την Σοπράνο Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

«Μουσικές του Κόσμου»
Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση.

«Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος…»γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του «Μέσα στη μουσική»

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2sovc3V
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη