Νεκρή γυναίκα από τις πλημμύρες στη Β. Αγγλία – Εκκενώθηκαν περιοχές

Νεκρή γυναίκα από τις πλημμύρες στη Β. Αγγλία – Εκκενώθηκαν περιοχές

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της αφού παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο Ρόουζλεϊ της κομητείας του Ντέρμπισαϊρ στη διάρκεια των πλημμυρών που έπληξαν τη βόρεια Αγγλία.

Νωρίτερα οι αρχές απηύθυναν συστάσεις στους κατοίκους περιοχών της βόρειας Αγγλίας να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε κέντρα φιλοξενίας, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να κινδυνεύσουν, έπειτα από τις κατακλυσμιαίες βροχές που έφθασαν, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, τη βροχόπτωση ενός μήνα.

Δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα εμπορικό κέντρο στη πόλη Σέφιλντ στη διάρκεια της νύχτας και άλλοι 100 περίπου διασώθηκαν από ένα άλλο εμπορικό κέντρο σε κοντινή απόσταση από πυροσβέστες με φουσκωτές λέμβους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά σπίτια που βρίσκονται σε πέντε περιοχές γύρω από τον ποταμό Ντον κοντά στην πόλη Ντόνκαστερ, όπου οι αρχές δήλωσαν πως η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες καθώς η στάθμη του ποταμού έφθασε σε ύψος ρεκόρ απειλώντας ανθρώπινες ζωές.

Η κατακλυσμιαία βροχή προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις με ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρίες να εκδίδουν σύσταση προς τους επιβάτες «Μην ταξιδεύετε» σε περιοχές γύρω από το Σέφιλντ και άλλες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

«Φρικτό να βλέπουμε αυτές τις φοβερές πλημμύρες σε όλον τον Βορρά της Αγγλίας», έγραψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο Twitter. «Ένα ευχαριστώ στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές που βοηθούν τις οικογένειες αυτές τις δύσκολες ώρες».

Πηγή: bbc.com

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2WUuyq5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.