Γιώργος Κοτρωνιάς: Η πολυτεκνία και η αντιμετώπιση του δημογραφικού στην πατρίδα μας


Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Σήμερα εορτάζουμε την ημέρα της ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε την αξία της, τόσο για τον ίδιο τον οικογενειακό θεσμό, όσο και για την πατρίδα μας.

Μια σειρά διαχρονικών περικοπών και μειώσεων των, ούτως ή άλλως, λίγων ευεργετημάτων για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας έχει καταστήσει προβληματική την καθημερινότητά της και αβέβαιο το αύριο, αναδεικνύοντας σε σύγχρονους ήρωες και ηρωίδες τους γονείς αυτών των οικογενειών.

Δεν θα μείνω στην αξία της πολυτεκνίας για τη διατήρηση του οικογενειακού θεσμού, δεν θα σταθώ στην αξία που έχει για την ισορροπημένη δομή της κοινωνίας μας, θα επικεντρωθώ στη σχέση της πολυτεκνίας με την σοβαρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, με τον σοβαρότερο κίνδυνο για το μέλλον του Ελληνισμού και μιλάω για την υπογεννητικότητα και την εξ αυτής προκύπτουσα ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ.

Όλοι μας έχουμε ακούσει αρμόδιους φορείς να προειδοποιούν ότι η Ευρώπη γερνάει και δυστυχώς μέσα στην Ευρώπη στις πρώτες θέσεις της γήρανσης του πληθυσμού βρίσκεται η Ελλάδα.

Κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4 /100 έναντι μέσου όρου 17,4 /100 της Ευρωπαΐκής Ένωσης, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα οι πρώτες έξι χώρες που γηράσκουν ταχύτατα είναι κατά σειρά : η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία, υπολογίζεται δε ότι στη χώρα μας το 2050 θα υπάρχουν 3 εκατομμύρια Έλληνες ηλικίας άνω των 60 ετών.

Πράγματι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας είναι η υπογεννητικότητα, πρόβλημα το οποίο δυστυχώς διαρκώς εντείνεται και ακολουθεί μία πορεία η οποία φαίνεται ότι σε λίγο δεν θα μπορεί να είναι αναστρέψιμη, γιατί η αντιμετώπιση του δεν γίνεται με μέτρα του «εδώ και τώρα «λύνεται με μεσομακροχρόνιο προγραμματισμό και εθνικές πολιτικές.

Ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας στη πατρίδα μας , δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος είναι 1,3 σταθερός τα τελευταία χρόνια όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαΐκής Ένωσης είναι 1,49 και επισημαίνεται ότι για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός πρέπει ο δείκτης γονιμότητας να είναι πάνω από 2,1.

Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Γερμανία και την Πορτογαλία. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050, η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από 800.000 μέχρι 2.5 εκατομμύρια άτομα. Ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας από τριών έως 17 ετών θα μειωθεί από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε 1,4 εκατομμύρια (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατομμύριο (απαισιόδοξο σενάριο). Το 2050 εξάλλου υπολογίζεται ότι το ένα στα εφτά παιδιά που γεννιούνται θα έχουν έναν τουλάχιστο αλλοδαπό γονιό.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι αδυσώπητα, το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που η γεννήσεις ήταν λιγότερες από τους θανάτους. Το 2014 οι γεννήσεις ήταν κατά 2 /100 λιγότερες σε σχέση με το 2013, ενώ οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση 1,7 /100, δηλαδή το 2014 η Ελλάδα παρουσίασε μείωση πληθυσμού κατά 21.500 περίπου άτομα και φέτος εμείς οι Έλληνες είμαστε λιγότεροι από πέρυσι κατά 33.000 άτομα

Ο μέσος όρος της ηλικίας των Ελλήνων σήμερα είναι τα 44 χρόνια, όταν το 1951 ήταν τα 26 χρόνια, Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε εκτρώσεις και η τρίτη στον κόσμο.

Δεν είναι κάτι το οποίο εμφανίζεται ως ΄΄κεραυνός εν αιθρία΄΄ δυστυχώς είναι ένα εθνικό πρόβλημα γνωστό εδώ και χρόνια το οποίο όμως δεν έχει όπως φαίνεται για τα κόμματα άμεσο όφελος σε ψήφους με αποτέλεσμα να εντοπίζεται μεν αλλά να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα δε, για να λυθεί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος που έγινε το 2001 στο άρθρο 21 παράγρ. 5, αναφέρεται ότι ΄΄ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους ΄΄, ενός κράτους όμως που μέχρι σήμερα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που θα έπρεπε κάθε υπεύθυνη πολιτεία να κάνει, αν πράγματι νοιάζεται για το μέλλον της Πατρίδας και των Ελλήνων.

Ας δούμε όμως, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
 • Η Οικονομική κρίση που μάστιζε τη χώρα για 10 χρόνια.
 • Η Υψηλή ανεργία των νέων που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή από την δημιουργία οικογένειας .
 • Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών στην ελληνική κοινωνία που μειώνει δραστικά την πολυτεκνία και τις πολύτεκνες οικογένειες
 • Η τεράστια μετανάστευση νέων Ελλήνων (400.000 εκτιμώνται οι Έλληνες που έφυγαν) στο εξωτερικό.
 • Η απουσία του Κοινωνικού κράτους στη στήριξη της οικογένειας.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Με την μείωση του εργατικού δυναμικού και της παραγωγικότητας, επέρχεται ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, και στο τέλος κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat ενώ σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοιχούν τέσσερα άτομα σε παραγωγική ηλικία 15 έως 64 ετών ανά 1 συνταξιούχο άνω των 65 ετών, το 2060 θα υπάρχουν μόνο δύο άτομα για κάθε ένα συνταξιούχο, αναλογία που αποτελεί από σήμερα ήδη δυσάρεστη πραγματικότητα για την πατρίδα μας, και ασφαλώς σήμερα το πρόβλημα αυτό είναι γενικό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας στα ασφαλιστικά συστήματα και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Διάλυση του θεσμού της οικογένειας που κράτησε όρθια την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Η μείωση του ελληνικού πληθυσμού με απρόβλεπτες συνέπειες στην γεωπολιτική ισορροπία σε σχέση μάλιστα με την αύξηση του πληθυσμού της γείτονος με τις μεταναστευτικές ροές και τις πιέσεις για ζωτικό χώρο προς δυσμάς. ΠΡΙΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

 • Να γίνει μία στοιχειώδης μελέτη για να φανούν τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας και στο ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει μακροπρόθεσμα η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αυξήσει τις γεννήσεις θα αυξήσει τον ενεργό πληθυσμό και θα αλλάξει την αναλογία εργαζομένων προς τους συνταξιούχους.
 • Να δοθούν κίνητρα ώστε κάθε γυναίκα να γεννάει 3 παιδιά και οι τρίτεκνοι να θεωρούνται Πολύτεκνοι τυγχάνοντας περισσότερων προνοιακών επιδομάτων της εργαζόμενης μητέρας με αύξηση του πλαισίου του υφιστάμενου νόμου και με προστασία μέχρι 24 μήνες από τη γέννηση του παιδιού.
 • Να θεσπισθεί ικανό επίδομα για 24 μήνες για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
 • Ίδρυση περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών.
 • Δωρεάν παραχώρηση από την αυτοδιοίκηση και τη πολιτεία κατοικιών που ανήκουν στην ιδιοκτησία τους ή που περιέρχονται σε αυτούς, σε νέους γονείς για μία πενταετία τουλάχιστον, με δυνατότητα εξαγοράς μετά την πενταετία.
 • Παροχή αυξημένου αφορολόγητου ορίου σε οικογένειες που θα αποκτούν από δύο παιδιά και πάνω.
 • Χαμηλότοκα και με ευκολίες αποπληρωμής δάνεια από τις τράπεζες σε νέες οικογένειας προκειμένου να αγοράσουν πρώτη κατοικία.
 • Μείωση εργοδοτικών εισφορών σε νέες και νέους εργαζόμενους γονείς.
 • Καταβολή εφάπαξ βοηθήματος με τη γέννηση του παιδιού για τα έξοδα ρουχισμού και βρεφικών τροφών.
 • Ενημέρωση της κοινωνίας για τις συνέπειες του προβλήματος της υπογεννητικότητας και μεγαλύτερη εμπλοκή της εκκλησίας στην ενημέρωση και την στήριξη της νεότητας στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η εκκλησία μέσα από προγραμματική σύμβαση με την Ελληνική Πολιτεία μπορεί να ενθαρρύνει και να στηρίξει συστηματικά τις ορθόδοξες πολύτεκνες οικογένειες.
 • Στήριξη από το κράτος των υπογόνιμων ζευγαριών, με στήριξη και χρηματοδότηση της διαδικασίας απόκτησης παιδιού.
 • Προσέλκυση επενδύσεων για επιτάχυνση της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας ώστε να υπάρχει πρόσφορο έδαφος επαναπατρισμού των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΗΜΕΡΑ 3ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:

1) Δια στόματος πρωθυπουργού στηρίζει την οικογένεια και την πολυτεκνία

2) Δίνει ενίσχυση 2000 € για κάθε παιδί που γεννιέται

3) Αύξησε κατά 1000 € το αφορολόγητο για κάθε παιδί

4) Μείωσε στο 13 % το ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη

5) Μείωσε το συντελεστή φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έως 10.000 € από το22% στο 9%

6) Αύξησε κατά 10 εκατομμύρια € το επίδομα θέρμανσης.

7) Μείωσε κατά 22 % τον ΕΝΦΙΑ, Ανέστειλε το φόρο υπεραξίας στις μεταβίβασης ακινήτων για τρία χρόνια μείωσε το φόρο εισοδήματος για ενεργειακές και αισθητικές αναβαθμίσεις των οικοδομών κατάργησε το ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε να ανοίξει την αγορά στην οικοδομή και την πρόσβαση σε αγορά κατοικίας από τις οικογένειες.

8) Βάζει όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργεί νέες δομές κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που βοηθούν την εργαζόμενη μητέρα

9) Δίνει κίνητρα για ανάπτυξη για να βρουν οι νέοι άνθρωποι δουλειά μειώνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις από 28 στα 24 % με στόχο το 20%

10) Μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για να προσλαμβάνονται πιο εύκολα νέοι άνθρωποι, ευνοεί τις προσλήψεις με πλήρες ωράριο χτυπάει την μαύρη εργασία.

11) Ψήφισε ήδη νέο αναπτυξιακό νόμο για να δημιουργηθούν επενδύσεις άρα πλούτος και εισόδημα και να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη χώρα τους να κάνουν οικογένειες αλλά και να στηριχθεί το έθνικό ασφαλιστικό σύστημα .

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ της Πατρίδας μας, και αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει Βουλή Ελλήνων σε Ελλάδα Ελλήνων πολιτών, αν θέλουμε οι μελλοντικές γενεές να ζήσουν σε ένα περιβάλλον Ελληνικού πολιτισμού, ελληνικών παραδόσεων και με πλειοψηφία ελληνικού πληθυσμού μέσα στην κοινωνία, αν τελικά θέλουμε η πατρίδα που επέζησε και στάθηκε όρθια μέσα στην πολυκύμαντη ιστορία της να έχει μέλλον, τότε όλοι μας και εμείς οι βουλευτές και ο καθένας από τη θέση που έχει πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις πολιτικές της Κυβέρνησης γί αυτό το ΘΕΜΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται εθνικός προγραμματισμός και πολιτική βούληση από ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων, γιατί είναι υπόθεση Εθνικής προτεραιότητας και Εθνικής επιβίωσης, για την οποίο αξίζει κάθε θυσία.

Ποιό σημαντικό και από την αγορά οπλικών συστημάτων, είναι η εξασφάλιση της διατήρησης και της αύξησης του πληθυσμού της πατρίδας μας, γιατί στο τέλος τέλος, αν δεν υπάρχουν Έλληνες ποιος θα χειριστεί τα οπλικά συστήματα για την άμυνα της πατρίδας?

Εθνικό μας χαρακτηριστικό και ελάττωμα είναι η αδυναμία μεσομακροπρόθεσμου προγραμματισμού και η αντίληψη της πυροσβεστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων με τη λογική του ΄΄εδώ και τώρα΄΄, λογική όμως που μέχρι σήμερα δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν εμπνευσμένο και μεθοδικό πρωθυπουργό μία αποτελεσματική Κυβέρνηση, ώστε να αλλάξουμε και να δράσουμε πατριωτικά και αποτελεσματικά,.

Το οφείλουμε στην ιστορία μας, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενεές, το οφείλουμε στην Ελλάδα.

Γεώργιος Νικολάου Κοτρωνιάς. 
Λαμία 3 Νοεμβρίου 2019
Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ

Από το Blogger.