«Μάχη του Βαρθολομιού»: Παρουσία του ΠτΔ οι επετειακές εκδηλώσεις- Μήνυμα στην Τουρκία

«Μάχη του Βαρθολομιού»: Παρουσία του ΠτΔ οι επετειακές εκδηλώσεις- Μήνυμα στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία απήυθυνε κατά την αναγόρευσή του, σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και τη στάση της Άγκυρας στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό.

«Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε. Και γι' αυτό, με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα Σύνορά μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας. Υπενθυμίζω ότι το Έδαφός μας και τα Σύνορά μας είναι Έδαφος και Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό το μεγάλο Χρέος της υπεράσπισης της Ελευθερίας, το Έθνος των Ελλήνων θα το εκπληρώσει υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ξέρουμε την αξία της ενότητας, γνωρίζουμε το κόστος της διχόνοιας. Είναι αδιανόητο να κάνουμε ξανά λάθη που, μέσα από διχόνοιες και διχασμούς, στο παρελθόν μας στοίχισαν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού», τόνισε ο Πρόκόπης Παυλόπουλος.

Στο «ανυπέρβλητο διάνυσμα που ξεκινάει από το "Αγαπάτε Αλλήλους" αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για «συμβολισμό που αποκτά μεγαλύτερη αξία στους ταραγμένους καιρούς μας, όσο σε αυτούς δοκιμάζονται δεινώς από τα τραγικά γεγονότα της Μέσης Ανατολής και την αδίστακτη και απάνθρωπη επιθετικότητα της Τουρκίας».

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Qxm2w9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη