Παναγιώτης Ιακωβής: Όχι άλλες εξέδρες επισήμων


Όχι άλλες εξέδρες επισήμων
__________________

Ο φαιδρός κύριος που ανέβηκε μόνος του στα καφάσια που ήταν ντυμένα με ένα τσαλακωμένο μπλε πανί, κάνοντας τον "επίσημο" στην παρέλαση, μας κάνει να κλαίμε (και από τα γέλια). Προφανώς, ο ίδιος θα αναρωτιέται, αγανακτισμένος, γιατί τον χλευάζει όλη η Ελλάδα.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν χρειάζονται εξέδρες επισήμων. Ακόμα θυμάμαι πόσο άσχημα ένιωσα, όταν αναγκασμένος από Υπηρεσιακές υποχρεώσεις πήγα μια φορά στην εξέδρα. Τίποτα πιο δύσκολο για κάποιον που νιώθει σαρξ εκ της σαρκός των συμπολιτών του. Δεν χρειάζεται να κουβαλάμε όλο μας το σόϊ στην εξέδρα για να ζηλέψει η γειτόνισσα. Δεν χρειάζεται ο έκτος υπασπιστής του δεκανέα της φρουράς άνω Κοκκινομαγούλας να πιάνει θέση ελέγχοντας την παρέλαση. Δεν χρειάζεται η θεία Καλλιόπη να παίρνει τον γιόκα της και μαζί με τον μπαμπά 23ο αναπληρωτή δημοτικό σύμβουλο κάτω Μαγούλας, να σπρώχνονται για μια καρέκλα στην εξέδρα.

Η γελοιοποίηση της Παρέλασης ξεκίνησε από τους "επισήμους". Πρώτοι αυτοί την μετέτρεψαν σε πρωινάδικο και πρώτοι αυτοί εξευτέλισαν το νόημά της. Και ως αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης σεβασμού, επήλθαν οι γελοιότητες των 10 μαθητριών.

Προτείνω στην Παρέλαση, δύο μόνο υπευθύνους που θα στέκονται ισουψώς προς τους Πολίτες: τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης - Δήμου και τον Έχοντα το Γενικό Πρόσταγμα από τον Στρατό.
Όλοι οι υπόλοιποι, να πάνε βολτίτσα στη λιακάδα.

Προτείνω στους αγαπητούς φίλους "επισήμους", στην επόμενη Παρέλαση, να πάρουν την οικογένεια και τους φίλους τους και να πιάσουν στασίδι κάτω από τον Πλάτανο παρέα με τις γιαγιάδες. Θα το χαρούν πολύ. Και οι Πολίτες θα τους το εκτιμήσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη