Σύσκεψη για το παραεμπόριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη για το παραεμπόριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με θέμα «Εποπτεία της Αγοράς και Παραεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική οικονομία» πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γεώργιος Βαβλιάρας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς ΔημήτριοςΣαββόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, πρόεδροι των επιμελητηρίων, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Ελεγκτικών Αρχών.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και την προστασία του καταναλωτή.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή απάντησε στα ερωτήματα που του ετέθησαν και κατέγραψε τα αιτήματα των φορέων, δηλώντας πως θα ανταποκριθεί άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε τις δράσεις που έπονται: τις αλλαγές που αφορούν στην αναδιάρθρωση των ελεγκτικών δομών για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο. Παράλληλα, ενημέρωσε τους φορείς για σειρά παρεμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε θέματα που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και προωθούν το Ελληνικό Σήμα στα αγροτικά προϊόντα, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε:
«Η χώρα μας δυστυχώς απώλεσε πακτωλό χρημάτων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία και υποδομές να υποχωρήσουν. Σήμερα έχουμε ευθύνη να διορθώσουμε το λάθος, να προετοιμαστούμε έγκαιρα έτσι ώστε στην νεα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να εντείνουμε την ανάπτυξη του τόπου, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Q0ZinI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη