Βρέθηκε κουτάβι της Εποχής των Παγετώνων με βελούδινη μύτη - ΦΩΤΟ

Σε πολύ καλή κατάσταση βρέθηκε στη Σιβηρία ένα κουτάβι από την Εποχή των Παγετώνων, με βελούδινη μύτη, 18.000 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Οι επιστήμονες απέμειναν σαστισμένοι να μελετούν το εύρημά τους καθώς 18.000 χρόνια μετά τον θάνατό του το κουτάβι έχει μουστάκια, βλεφαρίδες, παχύ τρίχωμα και μυτερά δόντια.

Το κουτάβι πέθανε σε ηλικία δύο μηνών και ήταν εξαιρετικά συντηρημένο στους πάγους της Σιβηρίας. Ωστόσο, τα τεστ DNA μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει το είδος στο οποίο ανήκει. Ακόμη είναι αβέβαιο αν είναι σκύλος ή λύκος της Εποχής των Παγετώνων ή ίσως ένα παράδειγμα της μεταβατικής εξέλιξης από το ένα είδος στο άλλο.

Το νεαρό αρσενικό σκυλί βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 σε ένα κομμάτι παγωμένου εδάφους κοντά στον ποταμό Ιντίγκιρκα, βορειοανατολικά της πιο κρύας πόλης του κόσμου, το Γιακούτσκ. Η αιτία θανάτου δεν έχει διευκρινιστεί αλλά ειδικοί λένε ότι το νεαρό ζώο δεν φαίνεται να είχε τεθεί σε κίνδυνο όταν σκοτώθηκε στην περίοδο της Ανώτερης Παλαιολιθικής.



via Press24.gr https://ift.tt/2OtQ7uZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη